Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Bakan Yılmaz'dan Şubat ataması açıklaması

MEB Bakanı İsmet Yılmaz ve CHP Milletvekili Ceyhun İrgül'den öğretmen ataması açıklaması geldi. 2017 Şubat ayında öğretmen ataması belirsizliği sürüyor. Peki atamalar ne zaman yapılacak? Öğretmen atamalarında Tahmini Kontenjanlar merak ediliyor. İşte detaylar.

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Bakan Yılmaz'dan Şubat ataması açıklaması
23 Ocak 2017 Pazartesi 21:15

Yüzbinlerce öğretmen adayı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek atama haberini bekliyor. Peki 2017 Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı? MEB Bakanı İsmet Yılmaz ve CHP Bursa Millet Vekili Ceyhun İrgül, Şubat ayı öğretmen ataması ile ilgili kritik bir açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı etkinlik sonrasında öğretmen atamaları ile ilgili sorulara yanıt verdi. Şubat ayında öğretmen ataması kararını MEB'in tek başına veremeyeceğini ifade eden Yılmaz, "Şu anda bir cevap verebilmek mümkün değil çünkü tek başına Millî Eğitim Bakanlığımızın yapacağı bir husus değil. Daha önce de söylediğim gibi Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık´ın da bir araya gelerek alacağı bir karar. Toplam 60 bin personelin bir yıl içinde atanması düşünülüyor. Bunların içerisinde polis var, sağlık personeli, doktor, hakim var ve öğretmen var. Henüz daha böyle bir dağıtım yapılmadı, dağıtım yapılmadığı için de herhangi bir sayı verebilmek bu aşamada mümkün değildir." dedi.

Atama kararı için biraz daha bekleyelim

Şubatta bir atama yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine de Yılmaz, "(Kamu kurumlarına) dağıtım yapılmadan bu konuda bir şey söylemek eksik olur. Eksik bilgi vermektense biraz daha bekleyelim.' ifadelerini kullandığı vurgulandı.

Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, şubat atamaları ile ilgili kritik açıklama yaptı. Hükütemitin şubat ayında öğretmen atamasına sıcak bakmadığını dile getiren İrgil, eş durumundan tayin hususunun uygulamaya konulabileceğini belirtti.

Eş Tayinlerinin Gerçekleşmesini Bekliyoruz

Sözleşmeli öğretmen atamalarında konulan 6 yıl tayin olmama şartının, eşler arasında sorun yarattığına dikkat çeken İrgil, "Bu nedenle ilgili bakanlarla görüştüm; insani ve vicdani açıdan bunun olabileceğine dair olumlu yaklaştılar. Milli Eğitim Bakanlığı da bu konudaki talebi Maliye Bakanlığı'na iletti. Okulların tatil olması süreciyle birlikte sözleşmeli öğretmen eş tayinlerinin gerçekleştirilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Referandum sürecinde atama yapılabilir

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyacı olduğunu yineleyen CHP Bursa Milletvekili İrgil, Maliye Bakanlığı'nın atamaya izin vermediğini söyledi. İrgil,  "Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığını gidermek istiyor. Ancak Cumhurbaşkanı'nın da söylediği gibi tulumbada su bittiği için Maliye Bakanlığı atamaya izin vermiyor. Belki bu anayasa değişikliği nedeniyle olası referandum sürecinde mart ayı içinde beklendiği ölçüde olmasa da, daha az sayıda yine sözleşmeli ve mülakatla bir atama yapılabilir." dedi.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NECİP FAZIL - 7 yıl önce
450 bin Atama Bekleyen Öğretmen olması Rahmetli Erbakan’ın açıkladığı 7 Maddelik Haim Nahum Doktrini’nin ilk 3 maddesini akla getiriyor:
1 – Türkiye’de işsizliği arttıracaksınız
2 – İnsanları aç bırakacaksınız
3 – Borca esir edeceksiniz
İnşAllah bu konuda Erbakan Hoca da biz atama bekleyen öğretmenler de yanılıyoruzdur.