Şubat atamasında ağırlık hangi branşlara verilecek?

Atama bekleyen öğretmenlerin gözü kulağı MEB'de. Şubat ataması için branş dağılımını bekleyen öğretmen adaylarını sürpriz bir branş dağılımı mı karşılayacak? Öğretmen adaylarının en çok merak ettiği soru şubat atamasında en çok hangi branşlara kontenjan verileceği?

Şubat atamasında ağırlık hangi branşlara verilecek?
26 Ocak 2016 Salı 15:07

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı, son günlerde katıldığı televizyon programlarında ve basın açıklamalarında şubat atamasında ağırlık verilecek kontenjanları dile getirmişti. Kontenjanların branşlara göre dağılımının öğretmen atamalarının Türkiye'nin her bölgesindeki ihtiyaçları göz önüne alarak yapacaklarını dile getiren Nabi Avcı, adayların adaletli davranacakları konusunda müsterih olmalarını istedi.

Peki, Nabi Avcı'nın açıklamaları doğrultusunda şubat atamasında en çok ağırlık hangi branşa verilecek?

Katıldığı canlı yayınlarda kontenjanların ağırlıklı olarak özel eğitim öğretmenliği, din kültürü öğretmenliği, matematik, ingilizce ve rehberlik branşlarına yönelik olacağını dile getirmişti. 

Şubat atama kontenjanlarının branşlara göre dağılımı ne zaman açıklanacak?

Nabi Avcı, katıldığı programda şubat ataması için öngörülen takvimi izleyenlerle paylaşmıştı. Bu takvime göre kontenjanların branş dağılımları en geç 27 Ocak 2016 Çarşamba gününe kadar adaylarla paylaşılacak. Kontenjanların ağustos atamasındaki gibi bir dağılım olacağı gelen tahminlerden.


Kontejanların paylaşılmasının ardından öğretmen adaylarının tercih başvuruları 2 Şubat ile 8 Şubat arasında alınacak. Tercih sonuçları da 11 Şubat tarihinde açıklanacak. 

Tercihler açıklandıktan sonra adaylardan "stajyerlik eğitimini" hangi ilde alacağının tercihi istenecek ve o ilin milli eğitim müdürlüğüne bu isimler verilecek.

Adayların gözü MEB'de

Öğretmen adayları MEB'in kontenjanları açıklayacağı günü merakla bekliyor. Öğretmenlerin gözü MEB sayfasında. Kontenjanların ise bu akşam açıklanması bekleniyor.

  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Beden, resim, müzik gibi branşlara artık ağırlık verilmeli.