Şubat öğretmen atama başvuruları ne zaman başlayacak?

Şubat atama kontenjanları ve başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte gözler atama başvurularının ne zaman alınacağına ve başvuruların ne zaman yapılacağına çevrildi.

Şubat öğretmen atama başvuruları ne zaman başlayacak?
27 Ocak 2016 Çarşamba 10:00

Atama bekleyen öğretmenlerin merakla beklediği atama kontenjanları açıklandı. Bu haberin ardından rahat bir nefes alan öğretmenleri şimdi yeni bir telaş sarmaya başladı: Şubat atamalarının ne zaman başlayacağı, ne zaman sona ereceği ve atamaların ne zaman yapılacağı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın daha evvel beyan ettiklerine göre atama kontenjanları 27 Ocak'a kadar açıklanacaktı. Söz verdiği gibi kontenjanlar bu gece 00.00'da açıklandı. Peki Nabi Avcı atama başvuruları ve başvuru sonuçlarının açıklanması için hangi tarihleri işaret etmişti?

Şubat öğretmen ataması için gerekli tarihler şöyle:

Tercih edilecek okulların listesi 2 Şubat'a kadar okullardan alınan norm bilgileri doğrultusunda belirlenecek ve MEBBİS ekranında öğretmenlerin başvurmaları için gerekli ayarlamalar yapılacak. Ardından 2 Şubat tarihi itibariyle öğretmenler başvurua bulunabilecek.

Başvuların başlama tarihi:
2 Şubat 2016

Başvuların bitiş tarihi: 8 Şubat 2016

Başvuru sonuçlarının açıklanması: 11 Şubat 2016

Öğretmenlerin stajyerlik eğitimini geçirmek istedikleri yeri bildirme tarihi: 15 Şubat - 18 Şubat arası

Öğretmenlerin stajyerliklerini başlatmak için il emrine verilecekleri tarih: 19 Şubat

Valiliklerin stajyer/adaylık eğitimi için öğretmenlere okullarını duyuracağı tarih:
22 Şubat


Etiketler; #şubat atama
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşallah hayırlı olur.