Yusuf Tekin: "KPSS ile öğretmen istihdam etmenin yanlış olduğuna inanıyorum"

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, KPSS'nin öğretmenin niteliğini ölçmediğini, KPSS ile öğretmen istihdamının yanlış olduğunu ifade etti.

Yusuf Tekin: "KPSS ile öğretmen istihdam etmenin yanlış olduğuna inanıyorum"
11 Kasım 2016 Cuma 21:12

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Al Jazeraa'ya verdiği röportajda öğretmen atamaları ile ilgili konuştu. KPSS ile öğretmen istihdamının yanlış olduğuna inandığını belirten Tekin, sınavın öğretmenin niteliğini ölçmediğini söyledi.

KPSS ile öğretmen istihdam etmek yanlış

Öğretmenlerin niteliğinin artması gerektiğini belirten Yusuf Tekin, öğretmenlerin niteliğine dair çok fazla verinin olmadığını söyledi. KPSS ÖABT'ye bakıldığının branş öğretmenlerinin ortalamasının vasat olduğunu ifade eden Tekin,  "Ortalamalar vasat. Lise matematik öğretmenlerinin net ortalaması 9, meselâ. Öğretmen Strateji Belgesi hayata geçmedi, öğretmen niteliği ile ilgili somut adımlarınız neler?  KPSS ile öğretmen istihdam etmenin yanlış olduğuna inanıyorum kişisel olarak. Eğitim fakültelerinin son sınıf öğrencileri geçen yıla kadar, üniversitelerine yakın okullarda yüzlerce öğretmen adayı kâğıt üzerinde kayıt yaptırıyordu. Bu bir staj değil. Staj dediğiniz şey, usta-çırak ilişkisinin olgunlaştırılmasıdır." dedi.

KPSS niteliği ölçen bir sınav değil

KPSS'nin öğretmen niteliğini ölçen bir sınav olmadığını söyleyen MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, "KPSS öğretmen niteliğini ölçen bir sınav değil. Bu felsefeyi yavaş yavaş terk ediyoruz. Gelecek yıl veri setimizi biraz daha genişleteceğiz. KPSS’ye ilave olarak staj dosyasındaki notlar, mülâkat notları... Bunları da değerlendireceğiz. Öğretmen niteliği bununla ancak artabilir. Sözleşmeli öğretmenlikle de 4 yıl sonunda kadrolu olabilecek öğretmen. Bir perfomans denetimine tâbi tutulmuş olacak. Veli, öğrenci, idare memnuniyeti, tüm bunların hepsini ölçebileceğimiz mekanizma oluşacak." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.