81 İl´den 81 Öğretmen Bursa’da buluştu

Öğretmenler Günü Genelgesi doğrultusunda seçilen mesleki farkındalık oluşturan 81 ilden 81 öğretmen Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşuna Bursa ilinin katkısı ve kültürel değerleri etkinliğinde buluştu.

81 İl´den 81 Öğretmen Bursa’da buluştu
14 Nisan 2017 Cuma 23:49

Milli Eğitim Bakanlığı  Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü koordinesinde Öğretmenler Günü Genelgesi doğrultusunda seçilen mesleki farkındalık oluşturan 81 ilden 81 öğretmen Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşuna Bursa ilinin katkısı ve kültürel değerleri etkinliğinde buluştu.

Bu etkinlik ile öğretmenlerin millî şuurun pekiştirilmesi, çağ açıp çağ kapatan ecdadın başarı ve kültürel birikiminin tanınması, öğretmenlerin moral ve motivasyonlarının arttırılması ile kazanılan bilgi, deneyim ve duyguları meslektaşları ile öğrencilere aktarması amaçlandı. Öğretmenler uzman rehberlerin eşliğinde etkinlik programı kapsamında;

Tophane Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri Ziyareti, Murat Hüdavendigar Camii ve Türbesi, Süleyman Çelebi Türbesi, Muradiye Camii ve Külliyesi, Üftade Türbesi, Ulu Cami Ziyareti, Yeşil Camii ve Türbe Ziyareti, Emir Sultan Camii ve Türbe Ziyareti, İnkaya bölgesi, Yeşil Camii ve Türbe Ziyareti, Emir Sultan Camii ve Türbe Ziyareti, Cumalıkızık köyü, İznik Yeşil Camii, İznik Müzesi, Ayasofya Camii, Davud Kayserî Medresesi, Çini Fırınlar, I.Murat Hamamı, Tarihi Surlar ve Kapılardan oluşan tarihi ve kültürel değerleri tanıma ve inceleme imkânı bulmuş oldu.

Öğretmenlerin değerlendirme toplantısının yapılmasının ardından vedalaşma ile etkinlik programı tamamlandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.