Ankara'da 8 öğretmene sahte diploma soruşturması

Milli Eğitim Bakanlığı Ankara'da 8 öğretmenin sahte diploma ibraz ettiğini tespit edip Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık 8 öğretmen hakkında soruşturma başlattı.

Ankara'da 8 öğretmene sahte diploma soruşturması
03 Şubat 2016 Çarşamba 17:39

Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS öğretmen modülü ile tüm öğretmenlerin öğrenim bilgilerini kontrol etmiş, diploma bilgilerinde hata olanlardan diplomasını istemişti. MEB bu uygulama ile diploması sahte olan 8 öğretmeni Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı MEB'in suç duyurusu üzerine bazı öğretmenlerin diplomalarının sahte olduğu iddiasıyla soruşturma başlattı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, MEB'in suç duyurusu dilekçesinde, ilk atama başvuru işlemlerinde ilgili Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurup, sahte diploma ibraz eden öğretmen adayları olduğu iddiasıyla Bakanlık tarafından idari soruşturma yapıldığı belirtildi. Diplomaların ibraz edildiği iller itibarıyla da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bu kapsamda, Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Hamza Yokuş, diplomaları kullananlar ve sahteciliğe yardımcı olanlarla ilgili soruşturma başlattı.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan kişi sayısının 8 olduğu bildirildi.

Bakanlığın, Ankara dışında da bazı Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Durmuş Koçak


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
baba - 8 yıl önce
Başkalarının haklarını yiyenler cezasız kalmamalı
Avatar
irfan - 8 yıl önce
Böyle bir suça tevessül eden daha neler yapmaz ki.