Bakan Yılmaz 20 Bin öğretmene ihtiyaç olduğunu açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz; "Önümüzdeki dönemde 19 bin derslik, 20 bin öğretmene ihtiyaç var, inşallah yapacağız. Tekli eğitimi sağlayacağız" açıklamalarında bulundu.

Bakan Yılmaz 20 Bin öğretmene ihtiyaç olduğunu açıkladı
05 Kasım 2016 Cumartesi 15:14

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde 19 bin derslik, 20 bin öğretmene ihtiyaç var, inşallah yapacağız. Tekli eğitimi sağlayacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Dili Edebiyat Derneği 2. İstişare Toplantısı'nda  eğitimde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi. Yılmaz;

"Yeni eğitim öğretim yılında ders saatlerimizi gözden geçireceğiz. AK Parti'den daha fazla eğitime önem veren hükümet olmamıştır. AK Parti iktidarları döneminde bütçeden en çok pay eğitime ayrılmıştır. Yaşadığımız coğrafyada ayağımıza çelme takılmaya çalışılıyor. O çelmelere takılmadan bu milleti hakkettiği yere getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra çok daha iyi bir Türkiye'yi, evlatlarımıza bırakacağız. Önümüzdeki dönemde 19 bin derslik, 20 bin öğretmene ihtiyaç var, inşallah yapacağız. Tekli eğitimi sağlayacağız." dedi.

Bin 300, bin 400 saat arasında yabancı dil dersi vermeye çalışacaklarını belirten Yılmaz, "Önümüzdeki yıldan itibaren pilot illerden başlatacağız. Çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamına alacağız. İş başı eğitim yapana asgari ücretin yüzde 30'u kadar ücret verilecek. Bu ücretin 3'te 2'sini de devlet olarak biz ödeyeceğiz. Staj ve beceri eğitimi döneminde sosyal güvence ve sağlık güvencesini yine devlet karşılayacak." açıklamasında bulundu.

Bakan Yılmaz, yapacak çok şey olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi olduğu gibi inşallah yarın bugünden daha iyi olacak. Ama bunun için mutlaka ve mutlaka birliğimizi ve beraberliğimizi artırmamız lazım. Kusurları görmemek lazım. Birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece ve kardeşliğimizi pekiştirdikçe inşallah 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
2005 yılında 570 bin öğretmen MEB de görev yaparken . Bakan Hüseyin Çelik 120 bin öğretmene ihtiyaç var değişti ÇANKIRI da .yıl 2016 hala 120bin öğretmene ihtiyaç var. Öğretmen sayısı ise yaklaşık 850 000