Bakanlıktan MEB personeline güvenlik uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı, son dönemde yaşanan siber saldırıların ve şifreleri ele geçirme işlemlerinin önüne geçmek ve bu konuda tedbir almak amacıyla tüm resmi ve özel okul müdürlüklerine yazı gönderdi. Bakanlık bu konuda okul, kurum idarecileri ve öğretmenlere gerekli duyurunun yapılması istedi.

Bakanlıktan MEB personeline güvenlik uyarısı
27 Aralık 2015 Pazar 16:50

Milli Eğitim Bakanlığı, tüm resmi ve özel okul müdürlüklerine yazı gönderdi. Bakanlık, sosyal medya üzerinden müdürlüğe ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri personelleri adına açılan sahte hesaplardan okulların, e-Okul, MEBBİS gibi kullanıcı adı ve şifrelerinin istendiği şeklinde duyumlar aldığını belirtti ve bu konuda idareci ve öğretmenlere gerekli duyurunun yapılması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm resmi ve özel okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, sosyal medya siteleri Facebook, Twitter ve Instagram ve kişisel e-Posta adresleri üzerinden, e-Okul, MEBBİS, DYS, Tefbis,e-Kurs, Bakanlık Modülleri ve Taşımalı Okul Sütü şifrelerinin kesinlikle paylaşılmaması konusunda uyarı geldi. Bakanlık şifrelerin kesinlikle paylaşılmaması ve güvenilir olmayan bilgisayarlardan giriş yapılmaması hususunda gerekli uyarının yapılmasını istedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, son dönemde yaşanan siber saldırıların ve şifreleri ele geçirme işlemlerinin önüne geçmek ve bu konuda tedbir almak amacıyla okul, kurum idarecileri ve öğretmenlere gerekli duyurunun yapılması istendi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Ülkemiz yazılım konusunda çok yol almalı. Bunu yapacak güçte olduğunu düşünüyorum.