MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin eğitimden daha öncelikli ve önemli bir konusu olmadığını ifade etti. Eğitimin herşeyden önde geldiğini ifade eden Yılmaz, Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olması, kaliteli eğitim vermek için aranan unsurlardan birisi olduğunu ifade etti.
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eğitime, geçmiş dönemlere kıyasla çok daha fazla önem verdiklerini ifade etti. 2002´de merkezi hükümetin bütçesinden eğitime ayrılan payın 11 milyar lira olduğunu, bunun da bütçenin yüzde 10´una tekabül ettiğini ifade eden yılmaz, şimdi eğitime 122 milyar TL ayırdıklarını söyledi.
Önceliğimiz evlatlarımıza daha kaliteli bir eğitim vermek
"Gündem ne olursa olsun, önceliğimiz evlatlarımıza daha kaliteli bir eğitim vermek." diyen Bakan İsmet Yılmaz, kaliteli bir eğitim vermek için de belli kriterler olduğunu, bu kapsamda 270 binin üzerinde derslik yaptıklarını söyledi. Yılmaz, Türkiye´de derslik başına düşen öğrenci sayısını da 36´dan 25´e düşürdüklerini kaydetti.
En Büyük Yatırım Öğretmenlere
Eğitimin temel unsurunun öğretmen olduğunu ve en büyük yatırımı öğretmenlere yaptıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "Bizim dönemde, 560 binin üzerinde öğretmen aldık. Gördüğümüz her 3 öğretmenden 2´si bizim dönemimizde alındı. Niçin? Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olması, kaliteli eğitim vermek için aranan unsurlardan birisi de ondan." şeklinde konuştu.
Özel okullara çok önem verdiklerini aktaran Yılmaz, özel okulların öğrenci sayısı 2002´lerde 200 bin civarındayken, şimdi bu sayının 1 milyon 200 binin üzerinde olduğunu söyledi.
"Hedef koyduk; Türkiye´nin milli geliri 2 trilyon dolar olsun"
Bakan Yılmaz, 21. yüzyılda bu ülkeyi daha zengin kılmayı hedeflediklerini belirterek, "Hedef koyduk; Türkiye´nin milli geliri 2 trilyon dolar olsun. Kişi başına düşen gelir, 25 bin dolar olsun. Şimdi ne kadar, 11 bin dolar. Geçen gün IMF´nin bir raporunu bana gönderdiler. Türkiye, şu anda milli gelir açısından 16. sırada, satın alma gücü paritesi bakımındansa 14. sırada ancak bu trendle giderse çok daha iyi noktalara gidecek. Fransa´nın da önüne geçecek 2050´de. Projeksiyon, Fransa´nın önüne geçeceğini söylüyor. Bazıları sorar, eğitimde dünyada kaçıncı sıradayız, diye? Bunu inanarak söylüyorum. Ekonomimiz kaçıncı sıradaysa siz, eğitimde de o sıradasınız." dedi.