Ek ders ücreti tatile gelen resmi bayramlarda da ödenir mi?

Cumartesi gününe gelen Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yapılan eğitim ve öğretim faaliyetleri tatil nedeniyle yapılamayacağından bu eğitim ve öğretim faaliyetlerine ek ders ücreti ödenecek mi? Detaylar haberimizde;

Ek ders ücreti tatile gelen resmi bayramlarda da ödenir mi?
27 Ekim 2016 Perşembe 16:53

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın bu yıl 93.senesini 29 Ekim 2016 Cumartesi günü tüm yurtta kutlayacağız. Öğretmenler ise 28-29 Ekim'de ek ders ücreti konusunda meraklı bekleyiş içerisindeler. Peki ama, Cumartesi gününe gelen bu bayram nedeniyle bu gün yapılan eğitim ve öğretim faaliyetleri (Egzersiz çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları, kulüp çalışmaları vs ) tatil nedeniyle yapılamayacağından bu eğitim ve öğretim faaliyetlerine ek ders ücreti ödenecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı resmi açıklamalara göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatil olmasına rağmen öğretmenlere ek ders ücreti verilecek.

Ders ücretlerine ilişkin esasların 16.maddesinde; 
''b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.'' hükümleri yer almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı düzenlemiş olduğu Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararname'de öğretmenlerin ve yöneticilerin ek ders ödemeleri konusundaki esaslara dikkat çekti ve kararnameye "90 günü geçmemek şartıyla tüm öğretmenlere ve yöneticilere eğitsel gezi, milli bayramlar, eğitsel kurslar ve eğitsel konferanslar nedeniyle resmi tatil günlerinin ek ders ödemelerinin öğretmenlere ödeneceği" hususunda bir madde koydu.

Dolayısıyla tatil günlerine denk gelen milli bayramlar nedeniyle yapılamayan eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ek ders ücretleri de ödenecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.