İsmet Yılmaz: "Eğitime yapılan en büyük yatırım öğretmene yapılandır"

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, 2017 yılı bütçesi ile ilgili konuştu. Yılmaz, eğitimde en büyük yatırımın öğretmenlere yapıldığını, teknolojik yatırımlara devam edileceğini belirtti. Meslek liselerinden üniversiteye sınavsız geçişin kaldırılması ile ilgili ise, alanında eğitim yapmak isteyenlere ek puan müjdesini verdi.

İsmet Yılmaz: "Eğitime yapılan en büyük yatırım öğretmene yapılandır"
12 Aralık 2016 Pazartesi 10:35

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2017 yılı bütçesi ile ilgili konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, en büyük yatırımın öğretmenlere yapıldığını belirterek, "Bu dönemde en büyük yatırımı öğretmene yaptık. 561 bin 135 öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bu, mevcut 903 bin 863 öğretmenin yüzde 62´sinden fazladır.  Eğitime yapılan en büyük yatırım öğretmene yapılandır. Derslik olmadan ders yapılır ama öğretmen olmadan ders yapılmaz." dedi.

En Büyük Yatırım Öğretmenlere

2017 yılı içerisinde en büyük yatırımın eğitim alanına olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, eğitimin temel unsurunun öğretmen olduğuna işaret etti. Nesillerin yetiştirilmesinde en büyük payın öğretmenler olduğuna değinen Yılmaz, "Bu dönemde en büyük yatırımı öğretmene yaptık. 561 bin 135 öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bu, mevcut 903 bin 863 öğretmenin yüzde 62´sinden fazladır.  Eğitime yapılan en büyük yatırım öğretmene yapılandır. Derslik olmadan ders yapılır ama öğretmen olmadan ders yapılmaz." şeklinde konuştu. 

Eğitimde Teknolojik Yatırımlara Devam

Eğitiminde iyi kalitenin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Yılmaz, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının belli sınırlar içerisinde olması gerektiğini ifade etti.  Ülke genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısının 30'un altına indiğini belirten bakan, "Her eğitim kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısı yeni yapılan derslikler sayesinde ülke genelinde 30´un altına düşmüştür. 2002-2003 eğitim öğretim yılında ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 36 iken bugün 25´e, ortaöğretimde 31´den 23´e düşmüştür. Önümüzdeki dönemde ikili eğitime son vermek için yoğun bir çalışmanın içinde olacağız. Bugün itibarıyla ilköğretimde ikili eğitime tabi öğrenci oranımız yüzde 45, ortaöğretimde 8,60´tır. İkili eğitime son vermek için 77 bin ilave derslik ihtiyacımız olacaktır. Özellikle ikili eğitimin yapıldığı yoğun göç alan şehirlerimize öncelik vermek suretiyle derslik yapımına devam edeceğiz. Bunu da 2019 yılı sonuna kadar tamamlamayı planlamaktayız. Önümüzdeki dönemde eğitimde teknolojik yatırımlara devam edeceğiz, isteyen her öğrencimizin bilgi otoyoluna ulaşmasına imkan tanıyacağız." şeklinde konuştu.

Eğitimin kalitesinin artırılması daimi ve değişmez hedefimizdir

Eğitime ayrılan payın 2002 yılında bütçenin yüzde 10´u iken, 2017 bütçesinde yüzde 20´sine tekabül ettiğine işaret eden Bakan Yılmaz, "Bu eğitime verilen önemin apaçık bir göstergesidir. Hiçbir dönemde eğitime bu kadar kaynak ayrılmadı, bu kadar önem verilmedi. Eğitime önem veren her şeye önem vermiştir, eğitimi ihmal eden her şeyi ihmal etmiştir. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla temel altyapı ve erişim sorunlarını önemli ölçüde çözdük. Eğitimin kalitesinin artırılması daimi ve değişmez hedefimizdir." dedi.

Alanında eğitim yapmak isteyenlere ek puan verilecek

Mesleki ve Teknik Eğitime destek verdiklerini ifade eden MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Mesleki ve teknik ortaöğretimden mezun olanların meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş uygulamasının kaldırıldığını açıklayarak,  "Bu uygulamanın yerine üniversiteye geçiş sınav sonucuna göre alanında eğitim yapmak isteyen mezunlara meslek yüksekokullarına geçişte ek puan verilecektir." dedi.

Meslekî ve teknik eğitime destek

 Özel ve mesleki teknik eğitime destek verdiklerini yineleyen Yılmaz, "Sektörün talepleri de dikkate alınarak bu okulların alanları güncelleştirilmekte, ihtiyaç olmayanlar kapatılmakta, sektörün ihtiyacı olanlar da açılmaktadır. Mesleki ve teknik ortaöğretimde ikili eğitimi sonlandırmak için de 296 okulda 5 bin 249 derslik yapacağız. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızın 4 bin 206 atölye ve laboratuvarını teknolojiyle uyumlu olacak şekilde yenilemekteyiz. Bundan sonraki hedefimiz eğitim sisteminin kalitesinin daha da artırılmasıdır, kaynaklarımızı bu hedef doğrultusunda daha etkin ve verimli kullanacağız." açıklamasında bulundu.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meslek lisesi - 8 yıl önce
Biz kullanabilecekmiyiz 12. Siniflar