Kalkınma Bakanlığı ve MEB Personeline FETÖ operasyonu; 90 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MEB ve Kalkınma Bakanlıkları eski personeline yönelik hakkında gözaltı kararı verdi. Örgütün şifreli haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen 90 personelin daha önceden KHK ile ihraç edildiği öğrenildi.

Kalkınma Bakanlığı ve MEB Personeline FETÖ operasyonu; 90 gözaltı
24 Mayıs 2017 Çarşamba 13:30

Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonlar ve temizlik çalışmaları devam ediyor.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Kalkınma Bakanlığı eski çalışanları hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltı kararı çıkarılan personelden Kalkınma Bakanlığından 30, MEB'den ise 60 personel bulunuyor. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan personelin KHK ile kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Ayrıca diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.


Etiketler; #meb #ihraç #khk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.