KPSS ÖABT sayısal verileri öğretmen adaylarının yetersizliğini ortaya koydu

Öğretmenlerin nitelik ve bilgi seviyesinin ölçüldüğü KPSS ÖABT verileri öğretmen adaylarının başarısızlığını gözler önüne serdi. MEB verilerine bakıldığında geçtiğimiz yıl ÖABT'ye giren adayların birçoğunun kendi alanlarında başarısız olduğu ortaya çıktı. Peki en başarılı ve başarısız branşlar hangileri? İşte detaylar.

KPSS ÖABT sayısal verileri öğretmen adaylarının yetersizliğini ortaya koydu
15 Mart 2017 Çarşamba 13:30

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), öğretmen adaylarının alan bilgisini test etmeye yönelik gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınav türü olarak biliniyor. Öğretmen haberleri gündemin en çok önem vermesi gereken konulardan birisi. MEB bünyesinde kadrolu öğretmen olarak görev almak isteyen adaylar, KPSS ÖABT'ye girmek zorunda. KPSS ÖABT verilerine bakıldığında ise durum gerçekten vahim olarak gözüküyor. MEB verilerine göre geçtiğimiz yıl ÖABT'ye giren adayların birçoğu kendi alanları ile ilgili sorulara yanıt veremedi.

En Başarısız Branş Matematik, En Başarılı Türkçe Öğretmenliği

Öğretmen adaylarının bilgisinin ölçüldüğü ÖABT'de geçtiğimiz yıl istatistikleri başarısızlığı ortaya koydu. MEB verilerine göre geçen yıl öğretmen olmak için girilen sınavlarda adaylar kendi alanlarıyla ilgili soruların birçoğunu cevaplayamadı. Adaylardan en başarısız olanların ortaöğretim düzeyi matematik öğretmenleri olduğu öğrenildi. Adayların, ÖABT'de kendilerine sorulan 50 sorudan ortalama 9’unu ancak doğru cevaplayabildikleri ortaya çıktı. En başarılı adayların  ise 50 sorudan ortalama 32’sini yapan Türkçe öğretmenleri olduğu öğrenildi.

2016 – KPSS ÖĞRETMENLİK ( ÖABT ) SAYISAL BİLGİLER

Nesillerin emanet edildiği öğretmenlerimizin nitelikli ve donanımlı olması, bilgi aktarma konusunda yetenekli olması gerekiyor. Ülkenin gelimesinde en büyük etkinin eğitim olduğu şüphesiz bilinen bir gerçek. Öğretmenlik mesleğinin sadece diploma sahibi olarak yapılmayacağının bilinmesi gerekiyor. Maalesef ki Eğitim Fakültelerine girişler kolaylaştı. Fakültelerden mezun olan öğretmen adaylarının nitelikli ve donanım sahibi olarak mezun olması gerekirken, bu durum maalesef öyle değil. Devletin bu konuya el atması ve öğretmen adaylarının iyi şekilde yetiştirilmesi gerekiyor. 


Etiketler; #KPSS ÖABT
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.