MEB Asli Öğretmenliğe Geçiş sınavı giriş yerlerini duyurdu

MEB, 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı kılavuzu ve giriş yerlerini yayımladı. 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı 19 Mart 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak.

MEB Asli Öğretmenliğe Geçiş sınavı giriş yerlerini duyurdu
13 Mart 2017 Pazartesi 21:30

MEB, 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı kılavuzu ve giriş yerlerini yayımladı. MEB tarafından yayımlanan Sınav Takvimine göre, 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı 19 Mart 2017 tarihinde saat 14.00'da yapılacak. Ardından 27 Mart - 27 Nisan 2017 tarihleri arasında Asli Öğretmenliğe Geçiş Sözlü Sınavı yapılacak.

Yazılı sınava, performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan ve sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlayan aday öğretmenler katılabilecek.

MEBBİS kayıtlarına göre sınava giriş şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran adaylara sınava giriş belgesi düzenlenerek www.meb.gov.tr adresinde
yayımlanacaktır. Adaylara sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ YAZILI SINAVI GİRİŞ YERİ BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Tek oturum olarak yapılacak ve 120 dakika sürecek sınavda, adaylara toplam 100 adet çoktan seçmeli (5 seçenekli) soru sorulacaktır

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar en geç saat 13.30’da sınav giriş belgelerinde belirtilen salonda hazır bulunmaları gerekmektedir. Adaylar sınava gelirken yanlarında sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan geçerli kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, veya geçerlik süresi devam eden pasaport) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş, leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

Sınav giriş belgesi ile üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı olan geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya geçerlik süresi devam eden pasaport) yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

4 (dört) yanlış 1 (bir) doğruyu götüreceği sınavda değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

Sınav sonuçları 05 Mayıs 2017 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.