MEB'den E-Twinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Twinning Faaliyetinin Yaygınlaştırılması'na ilişkin açıklama yaptı.

MEB'den E-Twinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına ilişkin açıklama
08 Eylül 2016 Perşembe 15:02

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından "e-Twinning Faaliyetinin Yaygınlaştırılması"na ilişkin açıklamada bulundu. 

MEB, konuya ilişkin açıklamasında, "e-Twinning Faaliyeti Avrupa Komisyonu Eğitim Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından Erasmus + Programı kapsamında finanse edilen, Avrupa Okul Ağı Konsorsiyumu organizasyonunda, 33 Avrupa Ülkesi ve 6 Avrupa Dışı Ülke Eğitim Bakanlıkları veya Ulusal Ajansları tarafından yürütülen bir faaliyettir. Ülkemizde eTwinning Faaliyeti, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurulmuş olan eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülmektedir. eTwinning Faaliyeti, öğretmenlerimize bilgi ve iletişim teknolojileri araçlarıyla iletişim kurarak, bilgi ve deneyim paylaşabilecekleri; çevrim içi ve yüz yüze eğitimlere katılabilecekleri; tüm Avrupa'dan ve ülkemizden öğretmenlerle öğrencilerini de dahil ederek, teknolojiyi etkin ve verimli biçimde kullandıkları, öğretim programlarına uyumlu projeler gerçekleştirebilecekleri bir ortam sunmaktadır." denildi.

MEB, okullarda görev yapan öğretmenlerin https://etwinning.net/tr adresinden eTwinning portalına kayıt olmalarını ve proje başlatmaya teşvik edilmelerini kaydetti.

Açıklamasında "Öğretmenlerin teknolojiyi derslerinde etkin ve doğru biçimde kullanılmasına yönelik fırsatlar sunan, tüm Avrupa'dan farklı ülkelerle birlikte projeler gerçekleştirme imkanı sağlayan eTwinning Faaliyeti, FATİH Projesi'nin uygulamadaki başarısını ve etkinliğine olumlu yönde katkı sağlamaktadır." ifadelerine yer veren MEB'in konuya ilişkin yazısı şu şekildedir:



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.