MEB'den Kurumlararası Nakil ve Açıktan Atama ile ilgili resmi yazı

MEB İKGM, 81 ilin valiliğine, Kurumlararası Nakil ve Açıktan Atama ile ilgili resmi yazı gönderdi.

MEB'den Kurumlararası Nakil ve Açıktan Atama ile ilgili resmi yazı
26 Ocak 2017 Perşembe 13:30

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Kurumlararası Nakil ve Açıktan Atama ile ilgili il valiliklerine resmi yazı gönderdi. Genel Müdür Hamza Aydoğdu'nun imzasının bulunduğu resmi yazı ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

Yazıda, "Öğretmenlerden emeklilik, görevden çekilme veya çekilmiş sayılma, kurumlar arası nakil gibi çeşitli sebeplerle görevden ayrılmalar nedeniyle yeni öğretmen ihtiyacı her yıl oluşmaktadır. 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun yukarıda anılan hükümleri gereğince (serbest memur kadrolarına 5.000 olmak üzere) belirlenen kontenjan ile Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Maliye Bakanının müşterek önerisi ile ilave verilecek kadroların dağılımından Bakanlığımıza ayrılan kontenjan da dahil tüm kadroların; Bakanlığımızın öğretmen ihtiyacına yönelik olarak öğretmen atamalarında kullanılması planlanmaktadır." denildi.

MEB'den Valiliklere gönderilen yazı şu şekilde;

 

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
Sayı: 41289672/903.02.01/204897
Konu: Kurumlararası Nakil ve Açıktan Atama.

05.01.2017

................VALİLİĞİNE
(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu

29928 sayılı 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun İ. CETVELİ'nin II. KAMU GÖREVLİLERİNE İLİŞKİN TOPLAM ATAMA SAYISI SINIRLARI başlıklı maddesinde; ''Açıktan veya nakil suretiyle; 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5'inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında öğretim üyeleri hariç olmak üzere boş öğretim elemanı kadrolarna 4.000.190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7'nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında serbest memur kadrolarına 5.000 olmak üzere, yapılabilecek toplam atama sayısı sınırı 9.000 adettir...'' hükmü getirilmiştir.

Her yıl Bakanlığımıza ayrılan kadroların, öğretmen ihtiyacının karşılanması için kullanılmasına rağmen ilköğretim çağı nüfusundaki hızlı artış, yeni okulların açılması, çalışan öğretmenlerden emeklilik, görevden çekilme veya çekilmiş sayılma, kurumlar arası nakil gibi çeşitli sebeplerle görevden ayrılmalar nedeniyle yeni öğretmen ihtiyacı oluşmaktadır.

2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun yukarıda anılan hükümleri gereğince (serbest memur kadrolarına 5.000 olmak üzere) belirlenen kontenjan ile Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Maliye Bakanının müşterek önerisi ile ilave verilecek kadroların dağılımından Bakanlığımıza ayrılan kontenjan da dahil tüm kadroların; Bakanlığımızın öğretmen ihtiyacına yönelik olarak öğretmen atamalarında kullanılması planlanmaktadır.

Yukarıda belirtildiği üzere; 2017 yılı Bütçe Kanunu ile Bakanlığımıza kullanım izni verilen kadrolar, hizmetin gereği olarak öncelikle öğretmen ihtiyacına yönelik atamalarda kullanılacağından, kadro sınırlılığı nedeniyle eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarında kurumlar arası yer değişikliği ve yeniden (istifa sonrası) atama yoluyla personel atamalarının yapılması bu aşamada mümkün olamamaktadır.

Bu nedenle, eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelin, yeniden atama (istifa sonrası) ve kurumlar arası naklen atamaya ilişkin ilinize gelen taleplerin, zaman, insan gücü ve ekonomik kaynak israfına sebep olmaması için yeni bir duyuru yapılana kadar Bakanlığımıza yönlendirilmemesi ve bu doğrultudaki taleplerin Valiliğimizce cevaplandırılması gerekmektedir.

Ayrıca; atama yetkili Bakanlığımıza ait olan personel hariç, diğer personelden kurumlar arası yer değiştirmek suretiyle başka kurumlara atanmak isteyenlerin muvafakat işlemleri, İliniz personel ihtiyacı göz önünde bulundurulmak kaydıyla Valiliğiniz tasarrufundadır.

Gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.


Etiketler; #meb #atama
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memur öğretmen - 7 yıl önce
Size danışmak istediğim bi konu vardı. Size zahmet yardımcı olabilir misiniz ? Ben 8 yıllık memurum ve halaa çalışıyorum adalet bakanlığına. Kurumlar arası geçiş ile milli Eğitim Bakanlığına öğretmen olarak geçebilir miyim ya da nasıl geçiş yapabilirim. Bu konu hakkında nerden bilgi alabilirim. Selametle