MEB'den salon ve açık alanların kiralanmasına ilişkin resmi yazı

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 'Salon ve Açık Alanların Kiralanması' konulu resmi yazı gönderildi.

MEB'den salon ve açık alanların kiralanmasına ilişkin resmi yazı
05 Mayıs 2016 Perşembe 10:55

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 'Salon ve Açık Alanların Kiralanması' konulu resmi yazı gönderildi.

Muğla Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen görüş yazısına istinaden yayımlanan yazıda, 'Salon ve Açık Alanların Kiralanması' na ilişkin açıklamalarda bulunuldu. MEB'e gönderilen, okul  aile birlikleri tarafından işletilen veya işlettirilen halı saha, otopark ve açık alanların ihale edilip edilemeyeceği ve sözleşmelerinin yenilenip yenilenemeyeceğini ilişkin tereddüte düşüldüğünü ifade eden yazıya istinaden MEB'in görüşünün sorulduğu ilgi yazının ve ekin incelenmiş olduğu ifade edildi.

MEB tarafından gönderilen yazının devamında,

"Bakanlığımıza bağlı resmi okul ve kurumlarda kurulmuş olan okul aile birliklerinin kuruluş, işleyiş, görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslarını nasıl olacağı 09/02/2012 tarihli ve 28199 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinde belirlenmiştir.

Bahsi geçen Yönetmelik ile okul aile birliklerinin görev ve yetkileri düzenlenmiş ve Yönetmeliğin 6/g maddesinde yer alan "kantin ve benzeri yerleri işlettirmek ve işletmek" hünkü ile okul aile birliklerince işlettirilebilecek veya işletilebilecek yerlerin yalnızca kantin ve benzeri yerler olduğu hükme bağlanmıştır.

Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinde okul aile birliklerine verilen işletim ve işlettirme yetkisi kantin vb yerler için söz konusu olup, onun haricinde herhangi bir işletme ve işlettirme yetkisi bulunmamaktadır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.