MEB'den Yönetici Görevlendirmelerinde Tereddüt Edilen Hususlar Hakkında açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Merkez Atama Daire Başkanlığı tarafından Yönetici Görevlendirmelerinde Tereddüt Edilen Hususlar Hakkında açıklama yapıldı.

MEB'den Yönetici Görevlendirmelerinde Tereddüt Edilen Hususlar Hakkında açıklama
16 Şubat 2016 Salı 21:10

Milli Eğitim Bakanlığından(MEB) Yönetici Görevlendirmelerinde Tereddüt Edilen Hususlar Hakkında açıklama geldi. 

Tereddüt Edilen Husular

Bilindiği gibi, 06/10/2015 tarihle 29494 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmeliğin 29. maddesinin 3. fıkrasında; "Kurucu müdürlük ve müdür yetkili öğretmenlikte geçen süreler ile yöneticilikte vekaleten ve geçici görev kapsamında geçen süreler, 4 ve 8 yıllık sürenin hesabında değerlendirilmez" hükmüne yer verilmiştir.

Yukarıda hükmün uygulanmasında oluşan tereddütlerin giderilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Yönetici görevlendirilmelerinin aynı ünvanda 4 yılla sınırlı olduğu dikkate alındığında görev yaptığı eğitim kurumu veya farklı bir eğitim kurumunda aynı veya farklı ünvanda vekaleten veya geçici olarak görevlendirilenlerin, görevlendirildikleri bu süreler asli görev ünvanlarının 4 ve 8 yıllık sürenin hesabından sayılacaktır.

Ancak, öğretmen veya yönetici iken başka bir eğitim kurumuna kurucu müdürlük, müdür yetkili öğretmenlik veya vekaleten veya geçici olarak görevlendirildiğinde bu süreler, bu eğitim kurumu yöneticiliğine asaleten görevlendirildiği taktirde 4 ve 8 yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.

Örnek: A eğitim kurumu müdür/müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı B eğitim kurumunda kurucu veya müdür/müdür yetkili olarak veya vekaleten ve geçici görevli olarak görevlendirilmesi halinde görevlendirildikleri bu süreler A eğitim kurumundaki müdür/müdür başyardımcısı/müdür yardımcısı görev ünvanın 4 ve 8 yıllık sürenin hesabında dikkate alınacak; ancak, daha sonra B eğitim kurumuna 4 yıl görevlindirilmesi halinde ise bu süreler B eğitim kurumunun 4 ve 8 yıllık sürenin hesabına dahil edilmeyecektir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.