MEB kamu haber sitelerine erişimi neden yasaklıyor?

MEB aylardır kamu haberleri yapan internet sitelerine özel sansür uyguluyor. MEB'e bağlı kurumlarda kamu haberi internet sitelerine erişim yasaklanmış durumda. Peki MEB neden böyle bir yasak uyguluyor? Bakanlık tarafından direkt olarak uygulanan erişim yasağının nedeni merak ediliyor.

MEB kamu haber sitelerine erişimi neden yasaklıyor?
25 Ocak 2017 Çarşamba 10:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesinde bulunan tüm kurumlarında kamu ile ilgili haberler yapan internet sitelerine erişimi yasakladı. Bakanlık tarafından yasaklama uygulaması sonrasında, Kamu haberleri yapan internet sitelerine erişim sağlanamıyor. İdeolojik duruşu ne olursa olsun her türlü ulusal haber siteleri rahatlıkla açılabilirken, arama motoruna kamu yazıldığında çıkan hiçbir internet sitesi açılmıyor. Peki MEB bu sansürü neden uyguluyor? Pire için yorgan yakmak ne kadar doğru?

21. Yüzyılda Çağdışı bir uygulama

21. yüzyılın ve teknolojinin sürekli geliştiği dünyamızda, MEB'e bağlı kurumlarda kamu haberleri yapan internet sitelerinin sansüre uğramasının mantıklı bir açıklaması bulunmuyor.  Bir internet haber sitesinin yaptığı haberlerin, tüm kamu haber sitelerini bağlamaması gerekiyor. MEB'in bir internet sitesine kızıp, diğer internet sitelerini kızağa çekmesi ne kadar doğru bir davranış?

Yeni müfredatın açıklandığı bu günlerde Kamu Haber sitelerinin yasaklanması bu çağa uygun bir davranış olmuyor. Türkiye'de eğitim sistemi ile ilgili birçok sorun bulunurken, MEB'in haber yapan internet sitelerine erişimi yasaklaması akıl ve mantığa sığmıyor. Böyle bir yasak yok diyen kişiler, bulundukları bölgede herhangi MEB'e bağlı kurumuna giderek kendi gözleriyle görebililir. 

Siteleri engellemek, eğitimde başarıyı getirmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  "Sadece iki alanda arzu ettiğimiz seviyeye ulaşamamış olmaktan dolayı fevkalade üzgünüm, bunlardan biri eğitimdir, diğeri kültür sanattır. Önümüzdeki dönem bu iki alanı önceliklerimizin en başına çıkarmak mecburiyetinde olduğumuza inanıyorum. Eğitimle kalıcı hale getirilmemiş, kültür sanatla tahkim edilmemiş bir kalkınmanın bizi götüreceği yer zevksizliktir, sevgisizliktir, karanlıktır. Nitekim bunun sancılarını her alanda yaşıyoruz." açıklamasını MEB'in dikkate alması vebu konuda çalışmalar yapması gerekiyor. İnternet sitelerine erişimi yasaklamak eğitime hiçbir katkı sağlamayacaktır. 


 


Etiketler; #meb #kamu #yasak
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.