MEB zorunlu hizmeti olanları tespit ediyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlerin tespiti için çalışmalara başladı. İşte konuya ilişkin MEB duyurusu...

MEB zorunlu hizmeti olanları tespit ediyor!
18 Mayıs 2016 Çarşamba 11:30

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından il milli eğitim müdürlüklerine, zorunlu hizmet yükümlüsü olan öğretmenlere ilişkin yazı gönderildi. Söz konusu yazıda zorunlu hizmete tabii öğretmenlerin tespiti çalışmalarının 17 Mayıs 2016 tarihinde başladığı kaydedildi.

MEB tarafından il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlerin tespiti konulu yazıda:

"Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin tespitine ilişkin işlemler 17/05/2016 tarihi itibariyle başlamıştır. Bilgi girişlerinin ikbs.meb.gov.tr adresi atama modülden yapılması gerekmektedir.

Zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlerin dışında sisteme görev kaydı, görevlendirme kaydı, sözleşme kaydı ve izin kaydında hata bulunan personel de yansıtılmıştır. Belirtilen kayıtları hatalı bulunan öğretmenler de zorunlu hizmet yükümlüsü olarak değerlendirilmiştir. Bu nedenle ilgililere ait kayıtların düzenlendikten sonra atama modülü Personel Durum Analizi sayfasından tekrar değerlendirilmesi sağlanmalıdır.

AÇIKLAMA: Personel Durum Analiz sayfasından bir personel seçildiğinde güncel kayıtlara göre zorunlu hizmet yükümlülüğü tekrar değerlendirilir. Hatalar düzeltildikten sonra kişinin güncel durumu sisteme yansıtılacaktır. Ayrıca, bilgi giriş işlemleri kurum, ilçe ve il sırası ile yapıldığından ilçe ve kuru müdürlüklerinin de bu hususta bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize"
ifadelerine yer verilmiştir.


Dikkat! Açılan davada, sadece eğitim ve araştırma veya üniversite hastanelerinden alınan sağlık raporlarıyla sağlık özür nakli yapılmasına imkan tanıyan düzenlemenin yürürlüğü durdurulmuştur. Bu nedenle raporlar istenilen özel veya resmi hastaneden alınabilecektir.

Anne, baba veya yargı kararıyla vasi tayin edildiği kardeşlerinden birisi için eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanelerinden alınan sağlık kurulu raporlarında "Başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez." ibaresi bulunması gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.