Öğrencinin derse gelmemesi durumunda ek ders ücreti kesilir mi?

Öğrencinin derse gelmediği zamanlarda ek ders ücreti kesintiye uğrar mı?

Öğrencinin derse gelmemesi durumunda ek ders ücreti kesilir mi?
13 Ocak 2016 Çarşamba 00:19

Öğrencilerin derse gelmediği zamanlarda, boş geçen ve işlenmeyen dersler nedeniyle ek ders ücreti kesilir mi? 

2012, 2013 ve 2014 yıllarında öğrenciler derse gelmediği için ders işleyemeyen bir öğretmen, boş geçen dersleri nedeniyle kesilen ek derslerinin verilmesi için dava açmıştır.

Dava neticesinde, hem idare mahkemesi öğretmeni haklı olduğuna kanaat getirmiş hem de bölge idare mahkemesi bu kararı onamıştır.

Davada, öğrencilerin derse girmemesi nedeniyle derslerin işlenemediği, öğrencilerin okula devamsızlığında kusurunun bulunmadığı, ders yapılamamasından sorumlu tutulamayacağı ve bu nedenle ek ders ücretinin kesilemeyeceğini ileri süren davacı öğretmen, ek ders ücretlerinin tahakkuk tarihi itibariyle yasal faiziyle birlikte ödenmesini talep etmiştir.

Mahkeme, "Ek ders görevini ifa etmek üzere okulda ve sınıfta hazır bulunan öğretmene, öğrencilerin devamsızlığı nedeniyle ödenmeyen ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiğinden, dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir." diyerek, ek ders ücretlerinin yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesi kararını verdi.

Mahkeme kararları:









Kaynak: memurlar.net


Etiketler; #memurlar
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.