Öğretmen Strateji Belgesi ile öğretmenlerimize bir dinamizm kazandıracağız

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmenlerin sorularına yanıt verdi. 9 Haziran 2017 Resmi Gazete'de yayımlanan Öğretmen Strateji Belgesi ile ilgili konuşan Tekin, strateji belgesi ile öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin geliştirilip dinamizm katılacağını ifade etti.

Öğretmen Strateji Belgesi ile öğretmenlerimize bir dinamizm kazandıracağız
12 Haziran 2017 Pazartesi 15:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) internet üzerinden gerçekleşen canlı yayınında öğretmenlerin sorularına yanıt verdi. 9 Haziran 217 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Öğretmen Strateji Belgesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekin, "Belgenin asıl ruhu öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmek ve meslek içerisindeyken çalışmalarına bir dinamizm getirmek." şeklinde konuştu.

Eğitim camiasındaki aile havasını bozacak çok ciddi bir dedikodu mekanizmasının da işlediğine işaret eden Tekin, "Çok sayıda internet sitesinde, çalışma arkadaşlarımız hakkında çok sayıda karalama kampanyaları var. Öğretmen arkadaşlarımızdan istirham ediyorum, Bakanlıkla ilgili bu tür dedikoduların hiçbirine itibar etmesinler. Açıklanması gereken bir konu olduğunda gerekli duyuruları yapıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bakanlığımızda Ayrımcılık Olmayacak

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin sendika, siyasi parti gibi bazı kesimlere pozitif ayrımcılık yapılan gruplara ilişkin de iddiaların bulunduğunu dile getirerek, "Bu Bakanlıkta var olduğumuz sürece bu türden bir ayrımcılık asla olmayacak. Bütün benliğimizle burada bir aile havası oluşturulmasını temin etmeye çalıştık." diye konuştu.

Formatör Öğretmenler Eğitiyoruz

Yusuf Tekin, yeni müfredat ile alakalı soruya yanıt verdi. Yeni müfradat ile ilgili olarak formatör öğretmenler eğittiklerini ifade eden Tekin, "Yaz aylarında da öğretmenlerimize, yeni müfredat hakkında bilgilendirilecekleri bir eğitim süreci söz konusu olacak. Öğretmen arkadaşlarımızdan bu süreci iyi bir şekilde takip etmelerini ve eksikliklerin yeni müfredatta olmaması için bizimle hareket etmelerini, bize yardımcı olmalarını ve bu süreci beraber yönetmeyi teklif ediyorum. Beraber yürütürsek yeni müfredatla ilgili sıkıntı olmayacak." şeklinde konuştu.

- Asıl amaç, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmek

9 Haziran 2017 Resmi Gazete'de yayımlanan ve 2017-2023 yıllarını kapsayan Öğretmen Strateji Belgesi'ne ilişkin de açıklama yapan Tekin, Belgenin asıl ruhunun öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmek olduğunu dile getirdi. Yusuf Tekin'in konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

"Belgenin asıl ruhu öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini geliştirmek ve meslek içerisindeyken çalışmalarına bir dinamizm getirmek. 4 yılda bir, alan yeterliliği olarak bir sınav öngörüyoruz. Bu sınavın espirisi şu, öğretmenlerimiz alanındaki yeni gelişmeleri izleyememiş olabilir. Öğretmenlerimizin bu sınavla tespit ettiğimiz eksik kalan kısımlarını hizmet içi eğitimlerle tamamlayalım, böylece öğretmenlerimize bir dinamizm kazandırmış olacağız. Yeni dönemde öğretmenlerimizle ilgili kariyer basamakları ile ilgili düzenlemeyi de yapacağız. Metnin ana ruhu, öğretmenlerin daha iyi koşullarda, daha verimli bir şekilde çalışmasını temin etmek."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.