Öğretmenlere 'nöbet ücreti' 3 saat üzerinden ödenecek

2017 yılında öğretmen ve müdür yardımcılarına nöbet ücreti 3 saat üzerinden verilecek. İşte detaylar...

Öğretmenlere 'nöbet ücreti' 3 saat üzerinden ödenecek
18 Ocak 2017 Çarşamba 12:15

2017 yılında öğretmenlerin ve müdür yardımcılarının nöbet ücretinde artış oldu. Milli Eğitim bünyesinde yapılan değişikliklere bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz yıl nöbet görevi verilen ve bu görevi fiilen yerine getiren öğretmen ve müdür yardımcılarına haftada en fazla 2 saat üzerinden ek ders ücreti ödenebiliyordı. Yeni yılla birlikte yapılan düzenlemelerde bu ücrette artış oldu. Söz konusu düzenlemeye göre 2017 yılında öğretmen ve müdür yardımcıları nöbet ücretini 3 saat üzerinden alacak. 

2016-2017 yılı toplu sözleşmesinin konuya ilişkin hükmü şu şekildedir:

"Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti 
MADDE 22- (1) Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.