Öğretmenlerin kılık kıyafetiyle ilgili Ali Yalçın'dan açıklama

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlerin okullara serbest (sivil) kıyafet, uzun saç ve sakalla gitmesi hakkında yazılı emir veren Denizli Valisi'ni Twitter hesabından eleştirdi.

Öğretmenlerin kılık kıyafetiyle ilgili Ali Yalçın'dan açıklama
19 Kasım 2015 Perşembe 21:17

Denizli Valisi'nin Kaymakamlıklara ve  Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği yazıda öğretmenlerin sivil kıyafetle, uzun saç ve sakalla gelmesine yönelik cezai yaptırım uygulanmasını istediği yazıyı şu haberimizde dile getirmiştik. Bu yazılı belgenin akabinde birçok öğretmen sosyal medyada Denizli Valisi'nin yazısındaki yazım hatalarını tespit ederek bir nevi bu yazılı emri "mizahi" bir üslupla protesto etmek istemişti.

Daha evvel "MEB'de İşgüzar Müdürlerin Kıyafet Dayatması" haberimizde Sayın Bakan Nabi Avcı'nın ve Sayın MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in öğretmenlerin kıyafetine karışılmaması gerektiği yönündeki beyanlarını dile getirmiştik.

Son günlerde öğretmenlerin kılık kıyafet yönetmeliğine yönelik takındığı bu tavrı destekleyen Memur-Sen (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın da Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla bu konuda öğretmenlerin yanında olduğunu dile getirdi ve Denizli Valisi şükrü Kocatepe'yi eleştiri yağmuruna tuttu:

"Sayın Başbakanımızla görüşmemde "Hırvatlar bu kravatın bir gün gelip bu kadar başa bela açacağını bilseler icat etmezlerdi" demiştim. Denizli Valisi okul müdürlerini tehdit edip öğretmenlerin kıyafetiyle uğraşacağına eğitimin verimliliğine/kalitesine sorunlarına eğilmelidir Denizli Valisi beni doğruladı adeta. Öğretmenleri müdürler üzerinden tehdit eder gibi yazı yayınlamış.Üzüldüm doğrusu."


Kamusaati.com Özel Haber - kamusaati.com'da yayımlanan özel haberler habere aktif link verilmeden kopyalanamaz. Kopyalananlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
Ali Başkanım Memur Sen olduğu sürece kılık kıyafette geriye dönüş olmaz. Olmayacak İnşAllah.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Sayın valim uğraşılacak daha önemli şeyler var. Kıla, tüye, kravata takılmayalım biraz gelişmiş dünyayı takip edelim.
Avatar
Tülay soylu - 9 yıl önce
İnsanların kılık kıyafetleriyle uğraşan insanlar elbette her dönem olacaktır. Önemli olan bu insanlara cevap verecek yürekli insanlarında olmasıdır. Teşekkürler Ali Yalçın.
Avatar
irfan - 9 yıl önce
Dün başörtüsü dayatması bugün de kıranat dayatması ne farkı var biri kadınalara zulüm diğeri erkeklere zulüm.
Avatar
Tahsin - 9 yıl önce
Ali başkanınız veya valiniz ne der bilmiyoruz ilgilenmiyoruz. Biz eğitim sen olarak zaten özgür kıyafetle okula gitmeye devam edeceğiz.
Avatar
MURTAZA ULUBEY - 9 yıl önce
Eğitim Bir Sen kestiğiniz tavuk bir türlü ölmedi. Bu kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirmek bu kadar zor ise kökten kaldırın olsun bitsin.
Avatar
Tarkan - 9 yıl önce
Eğitim sen li olduğunu yazan şahıs ne vali nede baskaniniz bizi ilgilendirir demiş keşke 13 sene önce de kıyafet le ilgili özellikle başörtüsü ile ilgili fikirlerinizi ve uygulamalarinizi gorseydik. .Eğitim sen terör örgütlerine lojistik ve barınma yuvası haline gelmiş siz kiyafete drenecegiz yazmışsınız Gülelim biraz