Sınavsız Atanan Müdür Yardımcıları Görevlerine Devam Edecek mi?

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği'nin yayımlanmasının ardından MEB personelinin sorularına yanıt bulmaya devam ediyoruz.

Sınavsız Atanan Müdür Yardımcıları Görevlerine Devam Edecek mi?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

MEB'in yeni yönetici atama yönetmeliği kapsamında yapılan değişikliklerde en çok müdür yardımcılığı kadrosuna atananlar etkilenecek. Daha önce ataması yapılan ancak yeni dönemde atamalarının nasıl etkileneceğini bilmeyen müdür yardımcıları için konuyla ilgili görüşlerimizi açıklıyoruz. 

MEB tarafından açıklanan yeni yönetmelik maddeleri arasında yer alan Madde 13, 27, ve 28'de konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler yer aldı. Buna göre daha önce müdür yardmcısı olarak atananlar 4 yıllık görev sürelerinin bitiminin ardından müdür yardımcılığı sınavına başvuru hakları varsa sınava girip yeniden atanabilecekler. Ancak hiç kimse aynı eğitim kurumunda aynı yöneticilik görevinde 8 yıldan fazla kalamayacak.

Farklı eğitim kurumlarında yöneticilik görevlerine devam etmek isteyen adaylar için de merkezi atama ve sınav yönetmeliği kullanılabilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.