Son dakika! AYM, öğretmen atamasına dair kararını verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), bakan onayı ile proje okulu seçilen okullara öğretmen atamasına ve yönetici görevlendirilmesine imkan veren düzenlemenin iptali ile ilgili yapılan başvuru hakkında kararını verdi.

Son dakika! AYM, öğretmen atamasına dair kararını verdi
13 Nisan 2017 Perşembe 10:59

Anayasa Mahkemesi (AYM) proje okullarına ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlara bakan tarafından öğretmen atanmasına ve yönetici görevlendirilmesine imkan veren düzenlemenin iptali için yapılan başvuruyu reddetti.

AYM'nin aldığı karar 12 Nisan 2017 Resmi Gazete’de yayınlandı. Karara göre AYM, Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlara Bakan tarafından öğretmen atanmasına ve yönetici görevlendirilmesine imkan veren düzenlemeyi iptal etmedi. Ayrıca Anayasa Mahkemesince yapılan değerlendirmede aşağıdaki düzenlemelerinde (9 ve 10 numaralı fıkralar) iptal talebi reddedildi.

AYM'den Proje Okulları Öğretmen Ataması Kararı

- Yurt içi veya yurt dışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlara Bakan tarafından öğretmen atanmasına ve yönetici görevlendirilmesine imkan veriyor.

- Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlara Bakan tarafından öğretmen atanmasına ve yönetici görevlendirilmesine imkan veriyor.

- Bakan onayıyla doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlara Bakan tarafından öğretmen atanmasına ve yönetici görevlendirilmesine imkan veriyor ve ayrıca, bu kurumlara öğretim üyelerinin ve Bakanlıkta görevli öğretmenlerin atanmasında/görevlendirilmesinde mevzuattaki sınav ve atama hükümlerinin uygulanmamasını sağlıyor.

Anayasa Mahkemesi'nin konuya ilişkin kararı için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.