Sözleşmeli öğretmenlik kabul edildi - İşte Sözleşmeli öğretmen alımı ve maaş detayları

Sözleşmeli öğretmenlik MEB komisyonu tarafından kabul edildi. Peki Sözleşmeli öğretmen alımı nasıl gerçekleştirilecek? Sözleşmeli öğretmen maaşları ve alımı detayları ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli öğretmenlik kabul edildi - İşte Sözleşmeli öğretmen alımı ve maaş detayları
28 Haziran 2016 Salı 22:41

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da daha önce bahsettiği Sözleşmeli Öğretmenlik modeli, komisyonda kabul edildi. Yüzbinlerce öğretmeni yakından ilgilendiren sözleşmenli öğretmenliğin detayları günden güne belli oluyor. Milli Eğitim Komisyonunda yapılan görüşmeler sonrasında Sözleşmeli öğretmenlik kabul edildi. Buna göre Öğretmen alımları sözleşmeli ve sözlü mülakat ile yapılacak.

İlk uygulamanın 2017 Şubat ayında gerçekleşeceği Sözleşmeli öğretmen alımları, sözlü mülakatlara göre alınacak. Bu konu çok tartışma yaratırken, MEB, kadro sayısının üç katı kadar adayı sözlü mülakatlara çağıracak.

MEB'in sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili detayları şu şekilde;

Sözleşmeli öğretmenler, öngörülen genel şartlar ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartları taşıyanlardan KPSS puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyonun 3 katına kadar aday arasından, Bakanlıkça yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atanacak.

Bu şekilde atanan sözleşmeli öğretmenler, 3 yıl süreyle başka yere atanamayacak. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde sözleşmeli öğretmenin eşi, sözleşmeli öğretmene tabi olacak.

Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulacak.

Sözleşmeli öğretmenlerden, sözleşme gereği 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanacak. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.

Birinci Derece öncelikli yörelerdeki MEB'in norm kadro bulunan kurumlarına, sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak.

Atanan sözleşmeli öğretmenler 3 yıl süre ile başka yere atanamayacak. 

Sözleşmeli öğretmenler aday öğretmenliğe tabi tutulacak.

Sözleşmeli öğretmenlerin maaşı, kadrolu öğretmenlerden az olmayacak.

Sözleşmeli öğretmenlik ile Doğu ve Güneydoğu'da öğretmen açığının önüne geçilecek. Konu ile ilgili MEB Bakanı İsmet Yılmaz,"Türkiye'nin önünü açacak, eğitim kalitesini yükseltecek bir tekliftir. Güneydoğu'da öğretmen tutamıyoruz." demişti.



AK Parti tarafının çoğunlukla Sözleşmeli öğretmenliğe destek verdiği görülürken, CHP tarafı Doğu ve Güneydoğu'da öğretmen istihdamına destek veriyor ancak sözleşmeli öğretmen yerine kadrolu öğretmen ataması yapılması gerektiğini savunuyor. CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, herkesin bölgenin sorununu çözmek konusunda hemfikir olabileceğini ancak öğretmenlerin sözleşmeli yerine, kadrolu olması gerektiğini, maaş özendirmesi yapılabileceğini söyledi. CHP'li vekil Ceyhun İrgil ise, "İnsanın, işsizlik kadar onurunu örseleyen bir şey yoktur. İlgili sivil toplumla görüşmeden, sendikaları, öğretmenleri dinlemeden bu düzenlemenin hemen geçirilmemesi gerekir." şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öğretmen babası - 8 yıl önce
bu yüce mesleğin içine sıçtınız
Avatar
trt - 8 yıl önce
doğulu öğretmen orda durmuyor ki batılı dursun..
Avatar
laz - 8 yıl önce
Allah sorsun. Calip cirpmasaniz iki yuz bin öğretmen alinir.
Avatar
Nevzat - 8 yıl önce
Askerlik yapmak şart mı yoksa. Askerliğini yapmayanlar da başvurabilir mi
Misafir Avatar
kartal_27 - 8 yıl önce @Nevzat
askerlik yapmayanlar adaylar mülakat yapılmayacak mı net bilgi var mı hocam
Misafir Avatar
muhammed1.1. - 8 yıl önce @Nevzat
Askerliğini yapmayan adaylar 3 katı aday çağırımına dahi sokulmayacak.
Avatar
Ferhat - 8 yıl önce
arkadaşlar ben gazetecilik mezuuyum aynı zamanda formasyonum var sözleşmeli öğretmenlik ler için başvuru yapabiliyor muyum hangi bransta alım var bilgisi olan var mı tskler
Avatar
Besyo - 8 yıl önce
Zaten Subat ataması 30bin olacaktı sözleşmelide eylülde olmasa bile şubatta 15bin yapılması planlanıyordu darbe fetoş dan sonra eylüle alınması kesinleşti zaten bu yıl toplamda 45bin alacaktın 45binde fetoşcuyu hesapda olmayarak öğretmenlikten çıkartıldı 90bin ATA'ma neyi bekliyorsunuz acil 100bin ATA'ma subatı kaldırın eylülde doldurun bu kadar basit
Avatar
Nevin - 8 yıl önce
Zavallı öğretmenlerin okadar sinirleri bozulduki yıllarca bekle sınav üstüne güvenilirliği düşük bir sınav daha bu ööğretmen bukadar badireyi atlattıktan sonra öğretmeye halmi kaldı psikolojimi kaldı yazık