Sözleşmeli öğretmenlikte dolmayan, boş kalan branşlar hangileri?

MEB tarafından gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında boş kontenjanlar kaldı. Çoğunluk olarak dersnae kontenjanından boş kalan kadrolar hangi branşlarda oldu? Sözleşmeli öğretmenlikte boş kalan branşları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Sözleşmeli öğretmenlikte dolmayan, boş kalan branşlar hangileri?
12 Ekim 2016 Çarşamba 12:31

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirdiği 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını yaptı. Atamalar sonrasında binden fazla boş kontenjan kaldı. Dersane ve Etüt merkezlerindeki 5 bin kadrodan boş kontenjan kalırken, bu boş kadroların yerine ne zaman atama yapılacağı merak ediliyor. Peki Sözleşmeli öğretmenlikte hangi branşlarda boş kontenjan kaldı? İşte detaylar.

Kontenjanları Boş Kalan Branşlar

Almanca(Dershane)
Arapça Beden Eğitimi(Dershane)
Coğrafya(Dershane)
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji(Dershane)
İlköğretim Matematik Öğretmenliği(Dershane)
İngilizce Öğretmenliği(Dershane)
Rehberlik(Dershane)
Sağlık Bilgisi Sınıf Öğretmenliği(Dershane)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği(Dershane)
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği(Dershane)
Türkçe Öğretmenliği(Dershane) 

Sözleşmeli öğretmenlikte boş kalan kontenjanların ne zaman ve nasıl doldurulacağı netlik kazanmadı. Konu ile ilgili MEB'den herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, boş kalan kontenjanların norm kadro fazlası mı yoksa yeniden bir atama şeklinde olacak mı? merak ediliyor. Atama bekleyen binlerce öğretmen adayı MEB'den bu konuda resmi bir açıklama bekliyor. 

Sözleşmeli Öğretmenlik ilk atama taban puanlarını görmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.