Türkiye'de ortaokul ve lisede devamsızlık oranı nasıl?

Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık oranlarıyla ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. MEB'in paylaştığı devamsızlık oranlarına göre devamsızlıklar orta okulda yüzde 12 lisede ise yüzde 36.

Türkiye'de ortaokul ve lisede devamsızlık oranı nasıl?
03 Mayıs 2016 Salı 15:52

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ortaokul ve liselerde devamsızlık oranıyla ilgili araştırma yaptı. Ortaokuldaki devamsızlık oranlarının düşük ancak liselerdeki devamsızlık oranlarının yüksek olması MEB'i araştırma yapmaya zorladı. 

Araştırmada çıkan sonuçlara göre İlkokulda 2014 yılında yapılan devamsızlık oranı yüzde 14.80 iken 2015'te yüzde 5.57'ye düştü. 

Ortaokullarda 2014'te yüzde 35 olan devamsızlık oranı, 2015 yılında yüzde 12.22'ye düştü. 2016 yılında ise bu oranın  11.22'ye indirilmesi planlanıyor. Liselerde 2014 yılında yüzde 40.20 olan devamsızlık oranı geçen yıl yüzde 36'ya düşürüldü. Devamsızlık oranının bu yıl yüzde 33'e düşürülmesi için çalışma başlatıldı.

İMAM HATİPLİLERDE DEVAMSIZLIK

DÜŞÜK Liselerde zirve yapan devamsızlık oranında en düşük rakam Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde yakalandı. Bu liselerde, 20 gün ve üzeri devamsız öğrenci oranı 2015 yılında yüzde 8.4 olarak hesaplanırken, bu oran 2016 yılında yüzde 7.28'e indirilecek.

'NEDEN DEVAMSIZLIK' ZİYARETİ

Devamsızlık oranlarının azaltılması için bir dizi tedbiri devreye sokacak olan MEB, devamsızlığın azaltılması amacıyla, oranın yüksek olduğu illere ziyaretler gerçekleştirecek.

Ayrıca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sınıf tekrarı ve okul terki ile örgün eğitim dışına çıkmasının analizi ve değerlendirmesi yapılarak, konuyla ilgili tedbirler alınacak. "Evin Okula Yakınlaştırılması" ve "Değişen Anne Baba Rolleri Projesi" uygulanacak. İlkokullarda uygulanan "okula uyum programı" liseler için de yaygınlaştırılacak. İlk etapta devamsızlık oranlarının çok yüksek olduğu 150 okul için program yapıldı.

Habertürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.