Hizmet Sektörünün Yoğun Olduğu Ülkeler Hangileridir?

Ülkeler için ön önemli durumlardan birisi de hizmet sektörüdür. Hizmet Sektörü nedir, dünyada hangi ülkelerde hizmet sektörü en yoğundur? Hizmet ve sektör ile ilgili merak edilenlere sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Hizmet Sektörünün Yoğun Olduğu Ülkeler Hangileridir?
19 Şubat 2017 Pazar 15:10

Hayatımızda pek çok alanda hizmet almaktayız peki hizmet sektörü nedir? Hizmet sektörü neleri kapsar? İnsan, hayatı süresince ihtiyaçlarını karşılamak durumunda bir pozisyondadır ve bu ihtiyaçlarını karşılaması mecburidir bu takdirde yaşamını devam ettirebilir. Bu ihtiyaçlar arasında şüphesiz ve tartışmasız ki en önemlisi ve aynı anda vakitte en başta olanı zaruri yani zorunlu ihtiyaçlarıdır. Yemek, uyumak, barınmak zaruri ihtiyaçlara en büyük örnekler arasındadır.
 
 Hizmet Sektörü Hakkında Genel Bilgi
 
Zaruri yani zorunlu ihtiyaçların dışında bir de zaruri olmayan mecburi olmayan gerçekleşmesi sonra ki bir zamana ertelenebilecek olan, yani genişletilebilirliği olan ve aynı zamanda yerine getirildiğinde insana mutluluk katan ihtiyaçlar olarak isimlendirmekteyiz. Gezmek veya eğlenmek gibi ya da bir tedavi, bir moral depolama gibi insana moral veren tatmin eden ihtiyaçlardır diyerek ifade etmekteyiz. İşte genel bir ifade ile hizmet sektörü bu noktada devreye girmekte olduğu gerçeği vardır.
 
Hizmet, insanların hem zaruri hem de zaruri olmayan ihtiyaçlarını içine alacak şekilde, onların hem hayat ihtiyaçlarını devam ettirebilmesini hem de yaşam standartlarının Daha ileriye gitmesinde imkân tanımaktadır. Hizmet genellikle, öteki insanların veya kurumların hatta şirketlerin hatta ve hatta devlet makamlarının kişilere hitap etmesi ve onlara bir yarar sağlamasıdır. Yani ortada bir hizmet etme anlayışı mevcudiyettedir. Karşılığında maddi bir gelir ve aynı zamanda maddi bir gider olması ise normal bir şekilde anlaşılabilmektedir.
 
Genel bir açıklama ile hizmet sektörü, insan hayatına seslenen tüm manevi tatmini ve ihtiyacı sağlayan hizmet parçalarının tamamıdır. Hizmet sektörü, neredeyse yüzlerce hatta binlerce farklı şekiller itibari ile insan hayatının en önemli bir varlığıdır. Durum bundan ibaret iken bir hizmet sağlayıcısı bulunmaması insanları mağdur edebilmekte, aynı zamanda insan hayatı tehlikeye girebilmektedir. Hizmet sektörünün yoğun olduğu ülkeler hangileridir? sorusuna gelecek olursak Hizmet sektörü bu alanlarda bakılınca gelişmiş ülkelerde en gelişmiş şekildedir. Almanya, İspanya, Amerika gibi ülkeler hizmet sektörüne yatırım yapmakla beraber en önemli ülkelerinin başında gelir.
 
 Hizmet Sektörü Meslekleri Hakkında
 
Hizmet sektörü daha çok özel bir yapı dâhilinde olsa da devlet kurumlarının da bu sektör içinde görmekteyiz. Örneğin, şehirde konaklıyorsunuz tatili burada geçirdiniz ve hem dinlendiniz hem de tatmin oldunuz. Bu size sağlanan bir hizmet olduğundan dolayı bunun bir ücreti var. Bu ücreti ödediniz yani bu hizmeti satın aldınız. Otel özel sektör hizmeti dâhilindedir. Ama devlet kurumlarında aldığınız hizmetler için de vergi arayıcılığı ile bir ücret ödemekteyiz.
 
Sağlık mekânlarında tedavi olmak, nüfus Müdürlüğünde kayıt olmak gibi birçok devlet hizmetine de aslında para ödüyoruz yani bu hizmeti satın almış bulunuyoruz. Devlet hizmetleri de tamamen bu sektör içindedir. Yani özel veya devlet farkı şu durumda hali hazırda yoktur.
 


Etiketler; #hizmet sektörü
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gizemli - 5 yıl önce
isim...