3220 memur alımı için tercihler başladı

DPB; Kamuya, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında alınacak 3220 memur alımı için beklenen tercih kılavuzunu yayınladı. Korunmaya muhtaçlar arasından 1986'sı kura, 1234'ü KPSS sonuçlarına göre toplam 3220 personel alınacak.

3220 memur alımı için tercihler başladı
30 Aralık 2016 Cuma 16:33

Kamuya Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında 3220 memur alınacağı haberini dün yapmıştık (Haber için TIKLAYINIZ). İlgili kanun kapsamında alınacak personeller için tercih kılavuzu Devlet Personel Başkanlığınca (DPB) yayınlandı.

Tercih işlemleri 13 Ocak 2017 Cuma günü saat 23:59’da sona erecek. Tercihler www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak. Bu nedenle tercihte bulunmak isteyen adayların e-Devlet Kapısı’ na giriş şifrelerine sahip olmaları gerekmektedir. Daha önce bu şifreyi edinen adayların yeniden şifre almalarına gerek bulunmamaktadır. Bu adaylar mevcut şifrelerini kullanarak tercihte bulunabilirler. e-Devlet Kapısı giriş şifresi bulunmayan adayların PTT şubelerine giderek kendilerine ait şifreyi almaları gerekmektedir

Kimler Başvuru Yapabilir ?

* Haklarında korunma veya bakım tedbiri alınmış olanlar
* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam edenler
* 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren iki yıl içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış olanlar.
* Yerleştirme işlemine yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir.  (Hak sahibi olup olmadığınızı sorgulamak için TIKLAYINIZ)

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını DPB’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi DPB e-Uygulama 2828 Sosyal Hizmetler Sistemi bölümünden yayımlanacaktır.

Devlet Personel Başkanlığınca yapılan duyuru şu şekilde;

''2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananlardan istihdam hakkını haiz olanların atanabilmesi için Başkanlığımızca gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine ilişkin Tercih Kılavuzu Başkanlığımız internet sitesinde yayımlanmış bulunmaktadır. Kılavuza aşağıda yer alan adresten/linkten ulaşabilirsiniz. 

Tercihte bulunacak hak sahiplerinin kılavuzun tercih edebilecekleri kadro/pozisyonları gösteren tabloları ile Genel Bilgiler kısmını dikkatlice incelemeleri, şartlarını taşımadıkları kadro/pozisyonlar için tercihte bulunmamaları için özel önem arz etmektedir.

1-Genel Bilgiler için TIKLAYINIZ

2- Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar için  TIKLAYINIZ

3- Önlisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar için  TIKLAYINIZ

4- Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar için  TIKLAYINIZ

5- İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar için  TIKLAYINIZ

6- Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kod Kılavuzu için TIKLAYINIZ

7- Önlisans Mezunları İçin Nitelik Kod Kılavuzu için TIKLAYINIZ

8- Lisans Mezunları İçin Nitelik Kod Kılavuzu için TIKLAYINIZ

9- Özel Koşullar için TIKLAYINIZ

10- Mezun Olunan/Olunacak önlisans programları için TIKLAYINIZ

11- Mezun Olunan/Olunacak Lisans programları için TIKLAYINIZ

2828 2016 Yerleştirme Kılavuzu Tamamı için TIKLAYINIZ

Tercihte Bulunabilmek için TIKLAYINIZ.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.