Bakan Ağbal'dan personel alımı müjdesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, personel alımına ilişkin olarak, "Maliye Bakanlığı özelinde inşallah yakın bir zamanda hem uzmanlıkta hem de müfettişlikte sınavlar açacağız." dedi.

Bakan Ağbal'dan personel alımı müjdesi
15 Mart 2017 Çarşamba 16:33

Bugün açıklanan bütçe rakamlarını değerlendiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçede işlerin yolunda ve kontrol altında olduğunu kaydetti. Ağbal, bütçenin ekonomiye destek vermeye devam ettiğinin ve edeceğinin altını çizdi.

Bütçedeki esneklik payını kullanarak gerek vergi indirimleri gerekse de harcamalar yoluyla ekonominin büyümesine, istihdama destek olacaklarını aktaran Ağbal, "Türkiye bugün bütçede yakaladığı performansla bütçe açığında, borç yükünün milli gelire oranında son derece iyi bir durumda." değerlendirmesinde bulundu.

"İşsizlik rakamları tekrar aşağı yönlü gelecek"

İşsizlik rakamlarını da değerlendiren Ağbal, işsizlik oranlarında yukarı yönlü bir trend olsa bile Türkiye ekonomisinin hala istihdam yaratmaya devam ettiğini ifade etti.

İstihdamın sürekli arttığını ancak aynı zamanda iş gücüne katılma oranının da yükseldiğini belirten Ağbal, daha fazla insanın iş aradığını dile getirdi. Ağbal;

"Dolayısıyla biz zaten bu gelişmeleri görerek olağanüstü yeni bir milli seferberlik başlattık. Bugün TÜİK'in açıkladığı işsizlik rakamları aralık ayına ilişkin. Yani bizim istihdamda başlattığımız milli seferberlik programından önceki döneme ilişkin bir gelişme. Bu da şunu gösteriyor, hükümet olarak istihdamdaki gelişmeleri çok dikkatli bir şekilde izledik ve istihdamda milli seferberlik projesini de Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde başlattık. Bu projenin ne kadar isabetli olduğunu aralık ayı rakamları da gösteriyor. Biz bu programa ocak ayı içerisinde başladık, Şubat ayı içerisinde Çalışma Bakanımız da zaman zaman rakamları veriyor, bir anda ilave 250 bin Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan kayıtlar artı, yani istihdamda başlattığımız bu seferberlik karşılığını gösterdi. Dolayısıyla bundan sonra, özellikle şubat ayından sonra başlamak üzere işsizlik rakamları tekrar aşağı yönlü gelecek, istihdamdaki artış oranı da yukarıya gidecek. Başlatılan istihdam seferberliğinin işletmeler tarafından olağanüstü ilgi gördü. Önümüzdeki şubat ayına ilişkin istihdam rakamları açıklanmaya başladığı andan itibaren, zaten bu rakamların tersine döndüğünü hep beraber göreceğiz. Onun için istihdamda herhangi bir paniğe gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.

Personel alımı

Maliye Bakanlığına alınacak personel konusunda açıklamada bulunan Ağbal;

"Yaklaşık 300 civarında vergi müfettişi alımı planlıyoruz. Yine gelir uzmanlığı sınavında da 2 bin kadar bir sayı planlamamız var. Bu konuda Başbakanlıkla gerekli yazışmaları yapıyoruz. Gelir uzmanlığında 2 bin, vergi müfettişliğinde 300 ama bir de maliye uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı var. Bu konularla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla o çalışmalar bittiğinde de Maliye'de bu sene inşallah önümüzdeki aylarda ciddi anlamda idareyi kuvvetlendirecek genç arkadaşlarımızı alacağız." diyerek bilgileri aktardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.