DİB 9 Bin 500 Sözleşmeli Personel Alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından taşra teşkilatındaki sözleşmeli personel pozisyonlarına 9 bin 500 personel alımı yapılacak. Peki kimler başvuruda bulunabilecek? Başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte detaylar...

DİB 9 Bin 500 Sözleşmeli Personel Alacak
03 Ocak 2018 Çarşamba 12:40

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan duyuruya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) taşra teşkilatındaki sözleşmeli personel pozisyonlarına 9 bin 500 personel alımı yapacak.

Yapılacak olan alımda 2016 yılı KPSS puan sırası esas alınarak boş kadro sayısının 3 (üç) katı adayı sözlü sınava çağırılacak olup; sınav sonucu başarı sırasına göre sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyım unvanlarında toplam 9500 personel alımı yapacak. Bu kapsamda;

* 3000 Kur'an kursu öğreticisi,
* 6000 imam-hatip,
* 500 müezzin-kayyım alımı yapılacak.

Başvurular 16 Ocak 2018 tarihine kadar (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru formunu dolduran adaylar, sınav başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edecekler.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport),
2. Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), 
* Adayların, ibraz ettikleri mezuniyet belgeleri ile sahip oldukları puan türlerine ait (ortaöğretim mezunları için KPSSP122, ön lisans mezunları için KPSSP123 ve lisans mezunları için KPSSP124) KPSS mezuniyetlerinin aynı olması gerekmektedir.
3. Hafızlık Belgesi (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),
4. Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü
bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı,
* Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçe/metinde yer alacaktır.
5. Başvuruları onaylayan personele başvuru için gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
6. Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.