DİB, Bin 393 Kur'an Kursu öğreticisi alıyor - Başvuru şartları ve il ihtiyaç listesi

İstanbul Müftülüğü, 1393 Kur’an kursu öğreticisi alımı yapılacağını duyurdu. Kur’an kursu öğreticisi alımı başvuru şartları neler? Kur’an kursu öğreticisi alımı başvurusunda neler gerekiyor? Hangi illerde öğretici alım ihtiyacı var? Kur’an kursu öğreticisi sınav tarihi na zaman? Detaylar haberimizde...

DİB, Bin 393 Kur'an Kursu öğreticisi alıyor - Başvuru şartları ve il ihtiyaç listesi
29 Eylül 2016 Perşembe 14:38

İstanbul Müftülüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılında geçici 1393 Kur’an kursu öğreticisi alımı yapılacağını duyurdu. Peki başvuru şartları neler ve hangi illerde personel alımı yapılacak? İşte DİB, Kur'an Kursu öğreticisi alımı ile ilgili detaylar haberimizde. 

Diyanet İşleri Bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 10. maddesi gereğinde alımı yapılacak olan geçici Kur’an kursu öğreticisi adayları sözlü sınava tabi tutulacak. Ek ders ücreti karşılığında alımı yapılacak Kur’an kursu öğreticisine başvuru yapacak olan adaylar daha öncede geçici öğretici olarak çalışma durumuna göre kısıtlama bulunmuyor.

Adaylarda aranan şartlar neler?

- 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen sartları taşımak
- Diyanet İşleri Bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendindeki ortak nitelik şartına sahip olmak
- En az İmam- Hatip mezunu olmak
- 2014 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olması şartları aranıyor.

Hangi İllerde alım yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016-2016 Eğitim ve Öğretim Döneminde Kur-An Kurslarında görev alacak geçici öğretici ihtiyacı listesini açıkladı. Aşağıdaki ekten ihtiyaç listesini görüntüleyebilirsiniz. 




Başvuru için neler gerekiyor?

26 Eylül- 10 Ekim 2016 tarihleri arasında müracaat edecek olan adayların Dilekçe (ek-2), kimlik fotokopisi, öğrenim durumunu gösteren belgenin aslı ve fotokopisi,  2014 yılı KPSS (DHBT) sınav çıktısı, varsa hafızlık belgesinin aslı ve fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğraf isteniyor. Ayrıca 4-6 yaş grubuna başvuru yapacak olanlar içinse bu belgelerin dışında belgelerle başvuru yapması isteniyor.

1393 geçici Kur’an kursu öğreticisi alım ilanı için TIKLAYINIZ.

Sınav tarihi ne zaman?

Sınav 11 Ekim 2016 tarihinde Müftüğünün internet sayfasından ilan edilecek.


Etiketler; #diyanet
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zubeyde - 7 yıl önce
Sadece istanbuldami yapilicak alimlar vanda yokmu