Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı - Başvuru şartları

Dışişleri Bakanlığı, DPB'de haftasonu yayımladığı ilan ile sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamı için başvuru için aranan şartlar, başvurunun nereye yapılacağı, son başvuru tarihi detaylıca anlatıldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım İlanı - Başvuru şartları
06 Mayıs 2018 Pazar 15:10

Dışişleri Bakanlığı, DPB'de haftasonu yayımladığı ilana göre Sözleşmeli Bilişim Personeli alacak. KPSS ve YDS şartı aranan ilanda başvuru şartları, başvuru tarihleri ve başvurunun nasıl yapılacağı açıklandı.

17 kontenjan açan bakanlık, açıklamasında şunları söyledi:

"Son iki yıl içinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) alınan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (%70) ile son beş yıl içinde yapılan İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/ e-YDS) veya Yükseköğretim Kurulunca YDS’ye denk kabul edilen sınavlarda alınan puanın yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak ilan edilen sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 4 – 6 (dört ila altı) katı aday, 6 – 12 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sözlü sınava çağrılacaktır.

KPSSP3 puanı olmayan veya sonuç belgesini ibraz etmeyen adayların KPSSP3 puanı 70 (yetmiş), yabancı dil puanı olmayan veya sonuç belgesini ibraz etmeyen adayların yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir. Sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre sözleşmeli bilişim personeli istihdamı gerçekleştirilecektir. "

Başvuru şartları ve detaylar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.