Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 avukat alacak

Devlet ve Personel Başkanlığı (DPB), Gençlik ve Spor Bakanlığının 10 adet avukat alımı yapacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde;

Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 avukat alacak
18 Ocak 2017 Çarşamba 16:30

Devlet ve Personel Başkanlığı (DPB), Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez teşkilatı bünyesinde çalıştırılmak üzere 10 adet avukat alımı yapacağını duyurdu. Sözlü sınav usulü ile yapılacak olan alımlar için başvurular 13 Şubat ile 24 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. 

GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

2) Hukuk Fakültesi mezunu olmak.

3) ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) Grubu KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) taban puanı almak kaydıyla başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde alınacak Avukat sayısının beş katı aday arasında bulunmak (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da Giriş Sınavına çağırılacaktır).

4) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

Sınava katılmak isteyenler, Bakanlığın www.gsb.gov.tr internet adresi üzerinden, “Avukatlık Giriş Sınavı Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp doldurmak, vesikalık fotoğrafını, mezuniyet belgesini (varsa denklik belgesi) ve avukatlık ruhsatnamesini tarayıp eklemek suretiyle başvurularını elektronik ortamda yapacak.  Elektronik ortamda yapılmayan başvurular kabul edilmeyecek.

Sözlü sınav, 29 Mart–31 Mart 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Sınava katılacaklara ilişkin liste ise 03 Mart 2017 tarihinde Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek.

Adaylar Giriş Sınavında, Bakanlığın internet sitesinden temin edecekleri “Sınav Giriş Belgesi” ile kimlik tespitinde kullanılmak üzere fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) yanlarında bulunduracak.

İlanla ilgili detaylı bilgi için TIKLAYINIZ




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.