Sınavsız KPSS'siz Personel Alımı Yapan Kurumlar

Binlerce iş arayan vatandaş, KPSS, YDS şartı aramayan iş ilanlarını merak ediyor. Peki hangi kurumlar sınavsız personel alımı yapacak? Sınavsız memur alımı yapan kurumlara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sınavsız  KPSS'siz Personel Alımı Yapan Kurumlar
16 Şubat 2017 Perşembe 08:48

Memur olmak herkesin hayalleri arasındadır. Sınavsız memur olmak isteyen adaylar için hazırladığımız rehberi inceleyebilirsiniz. Öncelikle ülkemizdeki bazı kamu kurumları hariç bütün kurumlar Kamu Personeli Seçme (KPSS) puanı şartıyla personel almaktadır. Fakat aşağıdaki kurumlar sadece istisnaya kurumlar arasındadır.

Milletçe yaşadığımız darbe kalkışmasında sonra kamu kurumunda 100 bini aşkın kadro boş kaldı. Memur alım haberi birçok kişi tarafından araştırılıyor. Bu kadroları doldurmak için devlet düğmeye basarken, 657 sayılı devlet memurları kanununda merkezi atama sistemlerine güvenlik soruşturması istenmesi eklendi. Böylece artık direkt olarak KPSS puanıyla atanma devri kapanmış oldu. Kişi yüksek puan alsa bile güvenlik soruşturmasından elenebilir. Ayrıca bazı kurumlarda mülakat usulü personel seçimi gibi ek kriterlerde getirildi.

Herhangi bir sınava tabi olmayan kurumların istisnai olduğunu yukarıda belirtmiştik. Bu kurumların bütünüyle sınavsız personel alımı yapmamaktadır. Ancak bazı kadrolara belirli şartlarda olduk doğrultusunda sınavsız personel alımı gerçekleştirmektedir. Sınavsız memur alımı yapan kurumlar şu şekildedir.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği memurlukları,

Bakan Yardımcısı memur kadroları,

Başbakan Baş müşaviri memur kadroları,

Başbakan ve Başbakanlık Müşaviri memur kadroları,

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri kadroları,

Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat memur kadroları,

Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığına ait Başkan, Başkan Yardımcısı, Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Uzman, Uzman Yardımcısı, Müşavir Avukat ve Şube Müdürü(Uzman) memur kadroları,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Başkan, Başkan Yardımcısı, Başkanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Proje Grup Başkanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği memur kadroları,
 


Etiketler; #memur haber
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.