Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik

Bugünkü Resmi Gazete'de Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişikliğe Dair Yönetmelik yayımlandı. Ön şartlı ders alımı ile ilgili değişiklik yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik
11 Şubat 2018 Pazar 15:10

11 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete'de Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans'ına yönelik yönetmelikte yapılan değişikliklere yer verildi. Yönetmelik bahar yılında geçerli olmaya başlayacak. Ön şartlı ders ile ilgili yapılan değişiklik aşağıda yer almaktadır.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM

VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 17/7/2017 tarihli ve 30126 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (j) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“j) Ön şartlı ders: Alınabilmesi için önceki yarıyılda/yılda yer alan derslerden alınıp, devam yükümlülüğünün yerine getirilmesi şartı aranılan dersi/dersleri.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Ön şartlı bir dersin alınabilmesi için bu dersin ön şartı/şartları olan dersin/derslerin alınıp, devam yükümlülüğünün yerine getirilmesi gerekir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 2017-2018 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Atatürk Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yönetmelik için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.