Gözlük ithalatına ek vergi uygulanacak - Resmi Gazete'de yayımlandı

Gözlük ithalatına yönelik alınan Bakanlar Kurulu kararı, 1 Haziran tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. AB üyesi ülkeler ve Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması yaptığı ülkelerin dışında kalan ülkelerden gerçekleştirilen gözlük ithalatına gümrük vergisi uygulanacak.

Gözlük ithalatına ek vergi uygulanacak - Resmi Gazete'de yayımlandı
01 Haziran 2017 Perşembe 10:06

Bakanlar Kurulunun "İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. AB üyesi ülkeler ve Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması yaptığı ülkelerin dışında kalan ülkelerden gerçekleştirilen gözlük ve bunların aksam ve parçalarının ithalatında yüzde 29,8 ilave gümrük vergisi uygulanmasına karar verildi. 

Resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren kararda güneş gözlükleri, diğer türde gözlükler, plastik ve diğer maddelerden yapılma gözlük çerçevesi ile bunların aksam ve parçaları ithalatında yüzde 29,8 ilave gümrük vergisi uygulanacağına yer verildi. İlave gümrük vergisi AB üyesi ülkeler ile Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması yaptığı ülkelerin dışında kalan ülkelerden yapılan ithalat için hayata geçirilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.