İade ve ihraç KHK'sı ne zaman, hangi tarihte yayınlanacak?

İade KHK'sı ne zaman çıkacak? Kamu kurum ve kuruluşlarında barınan FETÖ'cülerin temizlenmesi için yeni KHK bekleniyor. İhraçların yaşanacağı KHK'da iadelerde olacak. Şu ana kadar en büyük iadenin yapılacağı KHK'nın ise hangi tarihte çıkacağı merak ediliyor. KHK ile ilgili merak edilenler haberimizde.

İade ve ihraç KHK'sı ne zaman, hangi tarihte yayınlanacak?
17 Mart 2017 Cuma 10:50

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma ve temizleme işlemi devlet içerisinde büyük bir titizlik ile devam ediyor. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yuvalanan FETÖ mensupları tek tek temizleniyor. Hükümet tarafından çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnameler (KHK) ile ihraçlar yaşanırken, daha önceden ihraç edilenler göreve iade ediliyor. Devlet mağduriyetin önüne geçmek için büyük bir titizlik ile çalışıyor. FETÖ ile ilgisi olmayan ancak daha önceden ihraç edilen kişiler yeni KHK ile ile görevlerine iade edilecek. Peki Yeni KHK ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

KHK Ne Zaman Çıkacak?

Önümüzdeki günlerde çıkarılacak KHK ile birlikte kamu görevinden çıkarılanlardan geri iade edilen sayısı önceki KHK'lara göre fazla olacak. Hatta iade edilenlerin sayısının Bin kişiden fazla olacağı belirtiliyor. Yetkililer yeni KHK ile ilgili çalışmalarını devam ettiriyor.

Yeni ihraç ve iade KHK'sının 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek Referandum öncesinde çıkması bekleniyor. 

Yeni KHK ile İzdivaç Programlarına Yaptırımlar Gelecek

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş İzdivaç programları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Kurtulmuş konuyla ilgili:  "Üzülerek izlediğimiz bir alan. Bu bizim örfümüze, geleneğimize, inançlarımıza, Türk aile yapısına, Anadolu topraklarının kültürüne uygun olmayan şeylerdir. Zaman zaman bize de ulaşan hiçbir şekilde kabul edilemeyecek sözlerin, davranışların sergilendiği birtakım evlilik programları. Neymiş efendim reytingi çok yüksek ve dolayısıyla reklam gelirleri de çok yüksek. Olmaz olsun böyle reklam gelirleri. RTÜK bunları yakından takip ediyor. Bu şikayetler bize, Cumhurbaşkanlığına ve Başbakanlığa geliyor. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu büyük ihtimalle bir kanun hükmünde kararname (KHK) düzenlemesi ile gündeme getirebiliriz. İnşallah toplumsal bu talepleri karşılayacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ZAMANLAMA ! - 7 yıl önce
BEN MEMUR DEĞİLİM HALKIM AMA İSYANIMIZ KHK ÇIKIP ÇIKMAMASI DEĞİL NEDEN BİŞEYLER İÇİN SEÇİM BEKLENİR HAK NEYSE HEMEN YAPILSIN NE BU SEÇİM AYAĞIYLA VATANDAŞI BEKLETME NEDENDİR!ZAMANINDA YAPIN Kİ MİLLET SİZİN ADALETİNİZE İNANSIN !
Avatar
gerçek ülkücü 675 sayılı khk gerçek mağdur - 7 yıl önce
inşaAllah bu referandumdan önce çıkacak masum olupta ihraç edilen insanlar görevlerine iade edilir cümlesinin içinde benimde iade edildiğim bir khk olur...8 ay bitti yaşanılanı bir Allah bir eşim bir çocuklarım birde 80 yaşındaki anam bilir...ya sabır inşAllah gerçek masumlar döner görevlerine...inşaAllah.....