Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 7 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 7 Haziran 2018 tarihli ve 30444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.
İçişleri Bakanlığından:
KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI PERSONELİ GÖREVDE
YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 7/6/2015 tarihli ve 29379 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (m) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“f) Görevde yükselme sınavı: Görevde yükselme suretiyle atanacakların tabi tutulacakları yazılı ve sözlü sınavı,”
“m) Unvan değişikliği sınavı: En az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu elde edilen unvanlara ilişkin görevlere atanabilmek için yapılan yazılı ve sözlü sınavı,”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“b) (a) bendinde sayılan hükümler geçerli olmak kaydıyla Kurumda en az 6 ay görev yapmış olmak,”
“c) Görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları,”
MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
“1) Kurumda en az beş yıl fiilen görev yapmış olmak ve bu sürenin tamamını 5 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi ile (b) ve (d) bentlerinde yer alan unvanlarda ayrı ayrı veya toplam 5 yıl geçirmiş olmak,”
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(4) Başvuruları uygun bulunmayanlar başvuru sonuçlarının ilanını müteakip üç iş günü içinde bir dilekçe ile Sınav Kuruluna iletilmek üzere İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına itiraz edebilir. Başvurulara ilişkin itirazlar anılan Daire Başkanlığı tarafından değerlendirilir. İtiraz sonuçları ilgililere beş iş günü içinde yazılı olarak bildirilir.”
MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve ikinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“a) Görevde yükselmeye tabi kadrolara atanabilmek için yazılı sınavda başarılı olmak şarttır. Yazılı sınav, 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda en az 60 (altmış) puan alanlar başarılı sayılırlar.”
“a) Yazılı sınavda en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro ve pozisyon sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip personelin tamamı sözlü sınava alınır.”
MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) 5 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen unvan değişikliğine tabi kadrolara bu unvanları en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu elde etmiş bulunan personelin atanması, bu Yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde kurumca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılacak olan yazılı sınav sonucu ve sınav komisyonu tarafından düzenlenecek olan sözlü mülakat sonucundaki aritmetik ortalama başarı sırasına göre yapılır. Sınavın yapılmasına ilişkin işlemler, ilgili kurumla birlikte hazırlanacak bir protokol ile belirlenir.”
MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanı yazılı ve sözlü puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir. Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilir. Başarı puanlarının eşit olması halinde, sırasıyla;
a) Hizmet süresi fazla olanlara,
b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,
c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,
öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir.”
MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.”
MADDE 9 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 10 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.