Son KHK ne zaman yayınlanacak?

OHAL öncesi son KHK ne zaman yayınlanacak? Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı son KHK'da ihraçların olacağı ifade ediliyor. T.C Resmi Gazete üzerinden yayınlanacak KHK ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Son KHK ne zaman yayınlanacak?
06 Temmuz 2018 Cuma 17:50

24 Haziran 2018 seçimleri sonrasında çıkarılan son KHK ile Cumhurbaşkanlığı Sistemi öncesi düzeltilmeler yapılmıştı. Yeni kabine kurulmadan önceki son OHAL KHK'sı ne zaman çıkacak merak ediliyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına göre son KHK bugün yayımlanacak.Peki yeni ihraç veya iade KHK'sı olacak mı? İşte detaylar.

18 Temmuz 2018 tarihinde sona erecek OHAL öncesinde son KHK'nın bugün yayımlanması bekleniyor. Medyada yer alan bilgilere göre ise Son KHK ile TSK, Emniyet ve diğer devlet kurumlarından sayısı 10 bini aşan FETÖ ihraçlarının olacağı ifade ediliyor. 

OHAL döneminde toplam 31 adet KHK yayımlandı. Bu KHK'lar içerisinde yeni düzenlemeler gelirken, çok sayıda kişi kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edildi. Başbakan Binali Yıldırım, tamamlanan son KHK'nın bugün yayımlanacağını ve terörle mücadeleye ilişkin önemli düzenlemelerin olacağını ifade etti. Yeni KHK ile TSK ve Emniyetbaşta olmak üzere devletin diğer kurumlarından kapsamlı ihraçlar içereceği öğrenildi. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle ilişiği tespit edilen 10 bine yakın kişi ihraç edilecek.

Yeni KHK'da Yeni Düzenlemeler Olacak

AA'ya konuk olan Başbakan Binali Yıldırım, 06 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak KHK'da önemli düzenlemeler olacağını ifade etti.Dün yaptığı açıklamada, "Yarın yayınlayacağımız son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak. Yeni kabine pazartesi açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak. Fransa 719 gün olağanüstü hal ile yönetildi. Neyin üzerine? Bir terör saldırısından sonra. Darbe, kalkışma falan değil." dedi.

OHAL öncesi son KHK'nın akşam saatlerinde yayınlanması bekleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.