Suç Gelirlerinin Aklanması hakkındaki yönetmelikte değişiklik

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 11 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Suç Gelirlerinin Aklanması hakkındaki yönetmelikte değişiklik
11 Mayıs 2016 Çarşamba 09:54

Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 11 Mayıs 2016 tarihli ve 29709 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik değişikliğinin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun 27'inci maddesine göre, Bakanlar Kurulunun 25 Nisan'daki oturumunda kararlaştırıldığı kaydedildi.

Buna göre, Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmeliğin 6'ıncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "İlgilinin adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adı, uyruğu ve kimlik belgesinin türü ve numarasına ilişkin bilgilerin doğruluğu" ifadesindeki "doğum yeri" ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Bu fıkradaki "anne ve baba adı, uyruğu" ibaresi "T.C. kimlik numarası" şeklinde değiştirildi ve yönetmeliğin dördüncü fıkrası "1/1/2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan T.C. sürücü belgeleri üzerinden yapılacak kimlik tespitinde T.C. kimlik numarasının doğruluğunun teyidi zorunlu değildir." şeklinde yeniden düzenlendi.

11 Mayıs 2016 Cuma

Resmi Gazete


SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ
ÖNLENMESİNE DAİR TEDBİRLER HAKKINDA YÖNETMELİKTE
DEĞİŞİKLİK YAĞILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 10//12/2007 tarihli ve 2007/13012 sayılı Bakanlar Kurulu Karari ile yürürlüğe konulan Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Fenansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasında aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

"(4) 1/1/2016 tarhininden önce düzenlenmiş olan T.C sürücü belgeleri üzerinden yapılacak kimlik tespitinde t.C kimlik numarasının doğruluğunun teyidi zorunlu değildir."

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanlığı yürütür.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.