Ziraat Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 8 Şubat 2017 tarihli ve 29973 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ziraat Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
08 Şubat 2017 Çarşamba 08:00

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 8 Şubat 2017 tarihli ve 29973 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


8 Şubat 2017 ÇARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 29973

YÖNETMELİK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odasından:

 

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ
ODASI ANA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 6/4/2005 tarihli ve 25778 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin 6 ncı maddesine aşağıdaki bent eklenmiştir.
“ş) Meslek alanı ile ilgili olarak sektörün ihtiyaç duyduğu konularda nitelikli eleman yetiştirmek üzere eğitimler düzenlemek, belgelendirmek ve bu amaçla resmi veya özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği protokolleri yapmak.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğinin 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (d)  bendinin (2) ve (3) numaralı alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“2) Şube Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunarak görüşülmesi,
3) Şube gelir ve gideri hakkında bilgi verilmesi,”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğinin 52 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Madde 52 – Şube Yönetim Kurulunun başlıca görev ve yetkileri şunlardır:
a) Oda çalışma programının Şube düzeyindeki uygulamalarını, kanunlar, Odayla ilgili yönetmelikler ve Oda Yönetim Kurulunun kararları doğrultusunda gerçekleştirmek,
b) Genel Merkez Yönetim Kurulunun bu Yönetmeliğin 32 nci maddesinde sayılan görev ve yetkilerini, Şube düzeyinde yerine getirmek,
c) Oda Yönetim Kurulunca verilecek diğer görevleri yapmak.
Şube Yönetim Kurulu kararları, Oda Yönetim Kurulu kararlarına aykırı olamaz. Çelişme halinde Oda Yönetim Kurulu kararları esas alınarak uygulanır.
Genel Merkezden yetki alarak, Oda tüzel kişiliğinin ildeki Şubesi ve Temsilcilikleri sıfatıyla Oda adına taşınmaz mal edinebilir ve bankalarda hesap açabilirler.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğinin 58 inci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
“Temsilcilik Genel Kurullarının en az iki gün olması esastır. Ancak temsilcilikler, bu Yönetmeliğin 67 nci maddesindeki süre dikkate alınmayarak, Oda Yönetim Kurulunun bilgisi ve yazılı onayı dâhilinde, Genel Kurul ve seçimleri aynı gün içinde tamamlayabilir.
Şube veya Temsilcilik Genel Kurul tarihinden 60 gün veya daha kısa süre önce üyelik kaydını başka bir ile nakledenler veya yeni üye olanlar, Şube veya Temsilcilik seçimlerinde oy kullanamazlar.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğinin 70 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı)  bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“ı) Oda kararı ile gerçekleştirilen bilirkişilik, hakemlik ve eksperlik gibi hizmetlerden sağlanan brüt gelirin yüzde onu,”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğinin 73 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Şubeler her türlü tahsilatı Oda adına yaparlar ve gelirlerinin tamamı Odaya aittir.
Şube işlemleri TMMOB ve Odalar Mali İşler Yönetmeliğine uygun olarak yürütülür.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğinin 76 ncı maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Üye sayısı binin altında olan Şubeler mali olanaklarını sağlayarak bir personel çalıştırabilir.”

MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu yürütür.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

8 Şubat 2017 tarihli ve 29973 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.