2017 YGS sabahı kahvaltı nasıl olmalıdır?

yarın yapılacak 2017 YGS öncesi adaylar kahvaltıda ne yemelidir? Sınav öncesindeki hazırlık, ders hazırlığı kadar büyük önem taşıyor. Peki YGS kahvaltısı nasıl olmalıdır?Adayların YGS'ye girmeden önce yemeleri gereken besinleri sizler için derledik.

2017 YGS sabahı kahvaltı nasıl olmalıdır?
11 Mart 2017 Cumartesi 11:40

12 Mart 2017 Pazar yani yarın milyonlarca aday ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için ter dökecek. Sınava girecek adaylar YGS öncesinde nasıl kahvaltı yapmaları gerektiğini merak ediyor. Peki YGS sabahı kahvaltıda neler yenmelidir? İşte uzmanlardan YGS öncesi önemli uyarılar haberimizde. 

YGS'ye girecek adayların ilk dikkat etmeleri gereken konulardan birisi, sınava güzel bir kahvaltı yaparak girmesi olmalıdır. 160 dakika sürecek sınav esnasında,kan şekerinin düşmesi adaylarda dikkat dağınıklığına neden olabilir. O yüzden uzmanlar sınav öncesinde güzel bir kahvaltının, YGS başarısında büyük etkisinin olduğunu ifade ediyor. 

Peki YGS sabaha kahvaltıda neler yenmelidir?

Uzmanlar YGS öncesinde adayların protein ağırlıklı kahvaltı yapmaları gerektiğini ifade ediyor. Adayların kahvaltıda yumurtayı ihmal etmemesi gerektiğini ısrarla söylüyor.

Adaylar YGS sabahı kahvaltıda şu besinleri tüketebilir.

-- 1 adet yumurta

-- 1 dilim peynir

-- 1 kaşık pekmez veya bal

-- 2 dilim tam tahıllı buğday ekmeği

--  1 bardak meyve suyu,

-- Salatalık, ceviz, kuru üzüm,

-- 1 adet açık çay 


Etiketler; #ygs
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Bence hergün ne yeniyorsa o yenmelidir.