Ceviz kabuğu ve suyunun faydaları nelerdir?

Ceviz beyin gelişimi için oldukça önemlidir. Sadece ceviz değil ceviz kabuğu ve kabuktan elde edilen suyunda mucizevi etkileri bulunmaktadır. Peki ceviz kabuğu ve suyunun faydaları nelerdir? İşte sizler için derlenen önemli ilgiler...

Ceviz kabuğu ve suyunun faydaları nelerdir?
30 Ocak 2018 Salı 15:56

Sadece cevizin değil, cevizin kabuğu ile elde edilen suyunda bilimsel olarak kanıtlanan faydaları vardır. Sağlık için birçok alanda da kullanımaktadır. Bu nedenle önceden ceviz kabuğunu çöpe atıyorsanız bundan vazgeçmeniz sizin yararınıza olacaktır. 

CEVİZİN FAYDALARI

Ceviz yapı olarak beyne benzemektedir. Besinler neye benzerse o organa yararlı olduğunu daha önce duymussunuzdur. Beyin için oldukça önemli bir besin olan ceviz, antioksidanlar bakımından oldukça zengindir.Cevizin genellikle prostat ve meme kanseri üzerine faydası olduğu söylense de uzmanlar her tür kansere karşı vücudu güçlendirmek için ceviz tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

- Uyku düzensizliğini engeller,

- Cildin parlak olmasını sağlar,

- Hamilelik de bebeğin gelişimine fayda sağlar,

- Kansere karşı koruma sağlar,

- Kalp hastalıklarına yakalanma riskini büyük ölçüde engeller,

- Damarların tıkanmasını, damar tıkanıklığını engeller,

- B6 vitamini sayesinde kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardım eder,

- Erkeklerin sperm kalitesini, canlılığını ve sayısını arttırır.

ok sayıda faydası olan cevizin zararlarıda bulunmaktadır.Çok miktarda tüketilirse kilo aldırır. Kilo almak istemeyen kişiler günde 2-3 cevizden fazla tüketmemelidir. Ayrıca tüketirken alerjinizin olmamasına dikkat edin.

CEVİZ KABUĞUNUN FAYDALARI

Ceviz kabuğu hem bazı hastalıkların tedavisinde ilaç gibi kullanılırken saç, tırnak ve cilt bakımı için tam bir kozmetik üründür.Çeviz Kabuğundan çay yaparak tüketebilirsiniz. 

- Ceviz kabuklarını (kuru veya yaş) kaynayan suyun içerisine atıp 10 dakika kaynatın. Bu su ile saçlarınızı yıkarsanız saç dökülmesini giderir. Ayrıca saçlarınız kuvvetlenir ve daha parlak görünür. 

- Taze (Yeşil) ceviz kabuğu suyu çıkarılarak sivilceli cilt üzerine sürülmesi sivilcelerin ve cilt lekelerinin geçmesine yardımcı olur.

- Şeker hastalığı, vücutta D vitamini eksikliğinden oluşan raşitizm hastallığı için de  10-15 adet ceviz kabuğunun su ile kaynatıp içilmesi faydalıdır.

- ağısaklarda oluşan kurt ve solucanların tedavisi için de aynı karışım (kuru veya taze ceviz kabuğu) günde iki fincan içilerek tedavi edilebilir. 

CEVİZ KABUĞU SUYUNUN FAYDALARI

- Daha uzun süre tok hissetmeye yardımcı olur,

- Kilo vermeyi kolaylaştırır,

- Kabızlık giderici özelliktedir ve daha sık büyük tuvalete çıkmayı sağlar.

- Hızlı yağ yakmaya yardımcı olur,

- Kolesterolü düşürür,

- Kan şekerini dengeler.

CEVİZ SUYU NASIL YAPILIR?

Ceviz ağacının yaprakları ve cevizin kabukları bir cezveye konur. Üzerine çıkacak kadar su eklenir, kaynatılır ve demlenmeye bırakılır. Su ılındıktan sonra süzülerek içilir. Cevizin bu suyu şeker hastalığına iyi gelir. Cevizin bu şekilde hazırlanan suyuna bal eklenerek karıştırılıp içilirse ishale fayda sağlar, kansızlığı giderir, sinir sistemine ve kalbe iyi gelir.

Ceviz Kabuğu İle Beyaz Saçları Yok Eden Kür Tarifi

3 adet taze cevizi kabuklarını ayırdıktan sonra az suyla haşlayın. İçine yarım kahve fincanı ısıtılmış zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru maya ilave edin. Bu karışımı saçınıza iyice yedirerek sürün. 2 saat bekletip saçlarınızı yıkayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.