En iyi hızlı ve sağlıklı kilo verme yöntemleri nelerdir?

Sağlıklı zayıflama nasıl olur? Obezite, 21. yüzyılın en büyük hastalığı olarak görülüyor. Zayıflamak isteyenler, evde sağlıklı zayıflama tekniklerini merak ediyor. Zayıflamak için nasıl diyet programı yapılmalı ile ilgili merak edilenler sayfamızda.

En iyi hızlı ve sağlıklı kilo verme yöntemleri nelerdir?
25 Mart 2017 Cumartesi 12:15

Kilo fazlalığı, birçok insan tarafından büyük bir sorun olarak görülüyor. Son yıllarda artan obezitelik ise insanları sağlıklı zayıflama yöntemleri araştırmasına yöneltiyor. Peki evde zayıflama yöntemleri nelerdir? Beslenme programı ile ilgili merak edilenlere kamusaati.com adresimizden ulaşabilirsiniz. 

Öncelikle zayıflamayı kendinize bir hedef halinle getirmeniz ve kararlı olmanız gerekir. Her insanın hayali olan ideal bir vücut şekli vardır. Hepimizin çevresinde kilolarına takıntılı olan, zayıflamak isteyen insanlar elbette vardır ancak asıl önemli olan nasıl kilo verdiğinizdir. Bilinçsiz ve sağlıksız verilen kilolar insan vücuduna yağ olarak depolanmaktadır ve vücuttaki yağları eritmek oldukça zor bir durumdur. Kimi insanlar aç karınla yapılan sabah sporlarının etkili olacağını söylemekte lakin aç karınla yapılan bir spor sonrasında elbette ki karbonhidrat tüketeceğimiz için yapılan sporun pek bir anlamı kalmamakta.

EVDE SAĞLIKLI ZAYIFLAMA NASIL OLUR?

 İnsan vücudunun yapısını bozan ve kilo almasını sağlayan şey karbonhidratlardır ve yağlı yiyeceklerdir.

 Karbonhidratlar bir bakıma insanların enerji depolarıdır.

 Yağlı yiyecekler genelde kol, göğüs, basen ve göbek bölgelerinde toplanmaktadır.

 Konumuza dönecek olursak bir insan sağlıklı zayıflamak istiyorsa eğer öncelikle şunları yapmalıdır;

 - 3 Beyazdan uzak durmalısınız.(Un, Şeker, Tuz)

 - Düzenli bir uyku düzeniniz olmalı.(Çünkü uyku halindeyken insan vücudunun metabolizması gün içerisine bakaraktan 2 kat daha hızlı çalışmakta ve düzenli uyku kas gelişimine yardımcı olmaktadır.)

 - Karbonhidratlardan ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.(Patates, ekmek, makarna kısacası içinde un bulunan besinler)

 - Düzenli spor yapmalısınız.(Öncelikle spor yapmaya karar verdiyseniz kendinizi ve vücudunuzu zorlamamalısınız. En ideal yapılan spor insanın kendi vücut ağırlığıyla yaptığı spordur. Bir spor salonuna üye iseniz 10 dakikalık bantta yürüyüş ve 15 dakikalık bir koşu ile zamanla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Eğer spor salonuna gidecek vakit bulamıyorsanız evde de kendi vücut ağırlığınız ile çalışabileceğiniz hareketler bulunmakta.)

 - Kendinize beslenme programı hazırlayın.(Karbonhidratlardan ve yağlardan uzak duralım demiştik. İdeal sağlıklı beslenme protein ve lif odaklı olmalıdır çünkü proteinler size tokluğu hissettirmekte yardımcı olacaktır. Proteinli besinlere örnek olarak ton balığı, haşlanmış yumurta, beyaz veya kırmızı eti gösterebiliriz.)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Az yiyip, hareketi bol yapmak en iyi diyet. Çok da kolay