Evde Diyet Listesi Nasıl Yapılmalıdır?

Evde diyet listesi nasıl hazırlanır, en çabuk etki gösteren diyet konuları birçok insan tarafından araştırılıyor. Sabır ve disiplin isteyen diyet kadınlar arasında en çok merak edilen bir konu haline geldi. Peki evlerimizde nasıl bir diyet programı hazırlayabiliriz? Diyet listesi ile ilgili güncel bilgiler haberimizde.

Evde Diyet Listesi Nasıl Yapılmalıdır?
18 Şubat 2017 Cumartesi 10:45

 Kilo birçok insanın en büyük problemi oluyor. 21. Yüzyılın hastalıklarından birisi olan Obezite ile mücadele ediyor. Sağlıklı beslenmenin en iyi yöntemlerinden biriside diyet. Peki diyet nasıl yapılır? Sağlıklı bir diyet için hangi adımları izlemeliyiz. Diyet ile ilgili merak edilenler Kamu Saati adresimizde.  

Diyet başlı başına sabır ve disiplin isteyen bir husustur. Ev ortamı dışarıya oranla daha hareketsiz ve stressiz bir hayat sürerler.
 
Ev işleri diğer spor türlerine oranla daha az kalori yaktırır eğer biz evde diyet nasıl yapılmalıdır? sorusunu merak ediyorsak yazının devamını okumaya devam edelim. Evde kalori yakmak istiyorsak ütü, çamaşır, ev temizleme gibi hareketlerle kolayca zayıflamanın mümkün olmadığı bilmemiz gerekiyor öncelikle. Aldığımız kaloriler yaktığımız kaloriden fazla olursa bu bizim kilo almamızı sağlar.
 
Evde bulunduğumuz sürede gerek kadınlar arası yapılan gün kaçamakları gerekse televizyon karşısında yediğimiz besinler bize artı kilo demektir. Biz bize neler kilo aldırır neler zayıflatır bu iki önemli noktayı bilmemiz gerekiyor. Diyet listeleri ve uygun beslenmelerle evde zayıflamak mümkün. Yemeklerimize daha az yağ katarak patates kızartmak yerine haşlamasını yaparak daha az kalori almış oluruz. Öğünlerimizin yanında mutlaka salata eklemeli sindirimi kolaylaştırmalıyız.
 
Ekmek seçimini beyaz ekmek yerine daha sağlıklı ve doyurucu tam tahıllı ekmek çavdar ekmeğinden yana kullanmalıyız ki halk arasında bilinen en büyük hata ise ekmek yemeden zayıflamak. Bu yargı oldukça yanlıştır ekmeğin içinde bize doygunluğu sağlayacak enerji verecek besinler vardır yeter ki doğru ekmek seçimi yapalım. Tavuktan vazgeçemiyorsak derisini kesinlikle tüketmemeliyiz tüm yağ derisindedir.
 
Lokmalarımızı daha yavaş çiğnemeli sindirime yardımcı olmalıyız çünkü tokluk yemeğin yirminci dakikasında beyne sinyal verir. Gazlı içeceklerden uzak durmalı günde 2 litre su içmeliyiz. Hareket etmeli günlük kısa yürüyüşler yapmalıyız. Az değil sık sık ara öğünler yaparak beslenmeli 4 saatten fazla aç kalmamalıyız. Çünkü vücut dört saat sonra yağ depo etmeye başlar kendini korumaya alır. Evde zayıflamak mümkün, yeter ki bu altın kurallara dikkat edelim iyi beslenelim.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatice - 6 yıl önce
Ben kilo vermek ister