Sağlık Bakanlığı'dan Biyoteknoloji Firmalarına İlişkin Açıklama

Sağlık Bakanlığı, Destek ve Hizmetlerinden Yararlanan Biyoteknoloji Firmalarının Bilgileri Hakkında Duyuru yayımladı.

Sağlık Bakanlığı'dan Biyoteknoloji Firmalarına İlişkin Açıklama
19 Ağustos 2016 Cuma 11:07

Sağlık Bakanlığı, Kendisinin Destek ve Hizmetlerinden Yararlanmış/Yararlanmakta Olan Biyoteknoloji Firmalarının Bilgileri Hakkında Duyuru yayımladı. 

Bakanlık açıklamasında, Türkiye'de Biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren firmaların sayısını belirleme ve bundan sonraki süreçte biyoteknoloji ile ilgili resmi istatistiklerin oluşturulması çalışmaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Koordinatörlüğünde başlatıldığını kaydetti. 

Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda; OECD tarafından "biyoteknoloji" kavramı için oluşturulan "Bilgi birikimi, ürün ve hizmet üretimi için canlı ya da cansız organizmaların değiştirilmesi; bilim ve teknolojinin canlı organizma ve bu organizmaların parça, ürün ve modelleme uygulaması" tanımına uygun faaliyetler/projeler yürüten, isminde "biyoteknoloji" geçen, firmalara ulaşılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Faaliyetlerini bu kapsamda değerlendiren firmaların vergi numaraları ile iletişim bilgilerini eda.unal@sanayi.gov.tr adresine göndermeleri önemle rica olunur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.