Sağlık Sektöründe Üretim Başlayacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sağlık sektöründe Türkiye'nin üretime geçeceğini söyledi.

Sağlık Sektöründe Üretim Başlayacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sağlıkta üretime geçileceğine açıkladı. Işık'ın yaptığı açıklamada bu üretimde Milli Biyobenzer Kanser İlacı Geliştirilmesi ve Üreltimi (Milli BİOSİM) ve Milli Pandemik Grip Aşısı (GRİPA)  projelerinin paşlaması Türkiye için sağlıkta büyük bir gelişme olduğunu belirtti. Fikri Işık bu önemli gelişmelerin ülkede sağlık sektöründe dışa bağımlılığın azalmasına katkı sağlayacağının altını çizdi.

Türkiye'nin sağlık sektöründe üretime geçmesinin yalnızca sağlık açısından katkısı olmayacağını belirten Işık, ekonomik anlamda da bu gelişmenin büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Bu projeler Milli BİOSİM, GRİPA, TÜBİTAK ortaklığında gerçekleştirilecek. Bu projeler sayesinde Türkiye'nin sağlık konusunda dışa bağımlılığı olmayacak. Ayrıca bu projeler yerli üretim için büyük bir tecrübeyi beraberinde getirecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.